2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Katasztrófavédelmi Intézet épül a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
Fotók: kvi.uni-nke.hu

Katasztrófavédelmi Intézet épül a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

magyarepitok.hu

2024.04.17. 09:12 - Sándor Csilla

Az új épületegyüttesben elméleti és gyakorlati képzéshez szükséges egységek, például egy tűzoltó őrs valamint egy új kollégium kapnak helyet.

Hirdetés

Katasztrófavédelmi Speciális Központot és Katasztrófavédelmi Intézetet építtet  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő hirdetményéből. A 33 milliárd forintos beruházás generálkivitelezője a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Tűzvédelmi labor és pszichikai gyakorló is segíti a szakemberképzést

A cég feladata, hogy a projekt keretében megépítsen egy közel 25 ezer négyzetméter alapterületű hétszintes épületegyüttest, amely alkalmas arra, hogy kiszolgálja a Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) és a Nemzetbiztonsági Intézet (NBI) oktatási és adminisztrációs funkcióit. Itt kapna helyet a KVI kollégiuma, egy gyakorló tűzoltó őrs és az Orczy-kert üzemeltetési részlege is.
 

Fotó: kvi.uni-nke.hu / Palkó György


Az épületegyüttes két fő részből áll majd: az Auditóriumból, amelyben az előadók és a tantermek lesznek, valamint a Katasztrófavédelmi Intézet főépületéből. Utóbbi három szárnyra tagolódik majd. Az új intézményekben kialakítanak pszichikai gyakorlót, tűzvédelmi laboratóriumot is.
Az épületegyüttes déli homlokzata mentén lépcsőzetes zöldfelületeket, teraszokat, dísz- és rózsakertet létesítenek.

 

Mi épül?Nemzeti Közszolgálati EgyetemKatasztrófavédelmi Speciális KözpontZÁÉV Építőipari Zrt.Katasztrófavédelmi Intézet

Hírlevél

Hirdetés