eur:
391.33
usd:
364.97
bux:
67885.92
2024. április 29. hétfő Péter
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa, miután berúgta csapata első gólját a Club Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport utolsó, hatodik fordulójában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2021. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

A PSG és a Dortmund is fordított, egymással találkoznak a BL-elődöntőben

Az első mérkőzésen vesztes csapatok jutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, a PSG és a Borussia Dortmund is fordított. A francia bajnok 4-1-re verte a Barcelonát, a BVB 4-2-re nyert az Atlético Madrid ellen. Mindkét spanyol búcsúzott.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0. Barcelona: Ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsi, Joao Cancelo - F. de Jong, Pedri, Gündogan - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha. PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Nuno Mendes - Vitinha, Zaire-Emery, Fabian - Dembelé, Mbappé, B. Barcola.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 0-0. Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer, Sancho, Brandt, Adeyemi - Füllkrug. Atlético: Oblak - Witsel, Gimenez, Hermoso, Molina, Azpilicueta - Koke, M. Llorente, De Paul - Griezmann, Morata.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 0-0. Marcel Sabitzer hagyta ki az első helyzetet, lövését blokkolta egy védő, César Azpilicueta.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 0-0. A másik oldalon Morata került helyzetbe, de ő sem talált a kapuba.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0. Yamal elment a jobb szélen, közelről jól adott be, Raphinha pedig megszerezte a vezetést. Összesítésben 4-2.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0. Robert Lewandowski lövése alig kerülte el a kaput. Túl magasra ment a lövés.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0. Mbappé két jó kísérletét is hárította a védelem, előbb Ter Stegen (lövést), majd Koundé (fejest).

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0. Kovács István játékvezető piros lapot mutatott fel a tizenhatos vonala előtt szabálytalankodó Araujónak.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 1-0. Julian Brandt góljával kiegyenlítette hátrányát a Dortmund. Mats Hummels készítette elő a gólt.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-1. Ousmané Dembelé góljával kiegyenlített a PSG, legalábbis, ami ezt a meccset illeti. Összesítésben még mindig 4-3, a Barcelonának.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 2-0. Fordult a kocka, már a BVB áll továbbjutásra. Sabitzer labdáját Maatsen küldte Oblak kapujába. Összesítésben 3-2 a Dortmundnak.A télen érkezett futballistának ez az első BL-gólja.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-1. Ousmané Dembelé közel járt az újabb gólhoz, de húsz-harminc centivel a jobb kapufa mellé lőtt.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-1. Asraf Hakimi lövése azért lett helyzet, mert Ter-Stegen rosszul nyúlt bele. A labda alig kerülte el a kaput.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 2-1. Mats Hummels balszerencsés öngólja után összesítésben egyenlőre, azaz hosszabbításra állnak.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-1. Fabian Ruiz óriási helyzetet hagyott ki, az öt és feles sarkáról lőtt a kapu mellé.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-2. Vitinha húsz méterről lapos lövéssel bevette a katalánok kapuját. Ez a mérkőzés is hosszabbításra áll.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-2. Az első Barcelona-helyzet a kiállítás óta, Gündogan hagyta ki a helyzetet. Fél perccel később az edző, Xavi Hernandez piros lapot kapott.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-3. Joao Cancelo feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatos vonalának közelében Dembelével, Kovács István habozás nélkül befújta a jogos tizenegyest. Kylian Mbappé pedig gólra váltotta. Összesítésben 4-3 a PSG-nek.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 2-2. Correa góljával kiegyenlített, összesítésben pedig előnybe került az Atléti.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-3. Lewandowski 17 méteres lövését Donnarumma kiütötte, majd Ferran Torres elől Marquinhos szépen mentett.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 3-2. Marcel Sabitzer előkészítése, jó beadása után Füllkrug látványos fejessel előnyhöz juttatta a Dortmundot, ismét egál összesítésben.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 4-2. Már nem! Újra a németek állnak továbbjutásra. A mezőny legjobbja, az osztrák Marcel Sabitzer lőtte a gólt, 14 méterről, a védők lába között mnet a labda a kapu bal oldalába.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-3. Raphinha veszélyeztetett, de csak keresztbe lőtte a labdát.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 4-2. Sabitzer újabb parádéja, de Oblak is nagyszerű volt, védett.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-4. Egy párizsi kontra végén, harmadik kísérletre, Kylian Mbappé lőtt gólt.

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID 4-2. Végeredmény. A Borussia Dortmund 5-4-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe.

FC BARCELONA–PARIS SAINT-GERMAIN 1-4. Végeredmény. A PSG 6-4-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 21:18
×
×
×
×