szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karrier-tanácsadó, színésznő és humoristák előadásai is várják majd a látogatókat április 17-18-án a HVG Állásbörzéjén. Hoztunk egy kis programajánlót.

Április 17-én, szerdán kezdődik a HVG Állásbörze, ahol az álláskeresés mellett rengeteg segítséget és tippet kaphattok a karrierépítésről az esemény előadásain.

Az állásbörze szervezői idén is izgalmas és hasznos álláskeresést segítő előadásokkal készülnek. A résztvevők például meghallgathatják Baráth András karrier-tanácsadót, a Gerilla Önéletrajz Műhely és a Gerilla Mentor Klub alapítóját is, aki 2009 óta több mint 12 000 álláskereső elhelyezkedését segítette. Előadásában egyebek mellett beszél majd arról, hogy

  • Milyen karrierirányokban érdemes gondolkodni 2024-ben?
  • Mely szakmák fizetnek a legjobban? Hogyan lehet ezekbe bejutni?
  • Milyen új, modern szakterületek nyílnak meg előttetek, hogyan lehet erre a karrierhack szemlélelet használni?
  • Mit kell ahhoz tanulni és tudni, hogy 5-10 év múlva is keresett szakemberek legyetek?

Emellett a rendezvényen lehetőség lesz Mohos Edina pályaorientációs tanácsadó előadását is meghallgatni, aki kapaszkodókat ad ahhoz, hogyan ismerhetjük fel, milyen pályán, szakmában vagy szakterületben teljesedhetünk ki.

Izgalmasnak ígérkezik még Gyarmati Fanni és László Miklós, a Diverzum alapítóinak beszélgetése, akik huszonévesen a középiskolásoknak, egyetemistáknak hoztak létre a világcégek termékeiből vásárlási kedvezményeket kínáló oldalt.

A maximális teljesítmény mellett azonban fontos a lélekre is odafigyelni, ezért több előadás is ezt a témát fogja körbejárni. Gál Dóra a Mélylevegő projekt csapatának egyik tagja az elégedett munkavégzéshez fog hasznos tanácsokat adni a látogatóknak.

A komolyabb témák mellett pedig a szórakoztató előadások is terítékre kerülnek. Ács Fruzsi és Szabó Balázs Máté a Dumaszínház két tehetsége Kapunyitás című közös estjükből hoznak részleteket az állásbörzére. A fellépők a humor eszközével fognak megismertetni a milleniálok hétköznapjaival, az útkeresés nehézségeivel és az önállósággal járó szorongással

A nagyszínpad mellett két tematikus pódiumon lesznek az álláskeresést segítő szakértői és vállalati előadások, amiknek témái a pályakezdés, karrierváltás, munka-magánélet és a digitális újdonságok lesznek.

Az előadásokra a HVG Állásbörzén április 17-18-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában. A teljes program listáját itt találjátok.