szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy telefonos cég és egy influencer körülbelül hétezer fős tömeget vonzott a székházukhoz vasárnap, aminek a tetejéről kétmillió forint készpénzt szórtak le. Az esemény elszenvedői a Deák téri virágágyások lettek.

Letarolták a márciusban ültetett Deák téri kétnyári virágágyást a hétvégi "pénzszórós" marketingesemény résztvevői.

Karácsoy Gergely főpolgármester hétfőn osztott meg fényképeket az elpusztított virágágyásokról, amikkel kapcsolatban azt írta; "egy telefonos cég és egy feltűnési viszketegségben szenvedő influenszer által odacsábított tömegnek sikerült teljesen elpusztítania a Deák térre márciusban kiültetett kétnyári virágágyást. Vajon a károkozók a Főkerthez is hozzávágnak kétmillió forintot?"

 

Az embereket behülyíteni akaró marketing trükköket eleve pusztítónak tartom, de most sajnos szó szerint is igaz...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, April 15, 2024

Az esemény apropója, hogy egy telefontokokat gyártó magyar cég és annak reklámarca vasárnap hatalmas tömeget csődített a cég Dalszínház utcai telephelye elé azzal az ígérettel, hogy kétmillió forintot szórnak majd ki ezresekben. Az eseménnyel kapcsolatban a 444 korábban azt írta; a pénzszórásra azért került sor, mert a cég állítólag kirúgta az egyik legismertebb reklámarcát, Szépréthy Rolandot, aki ezt követően "ellopta a cég TikTok csatornáját, és részesedést követelt a cégből az alapító Diller Kevintől."

Szépréthy Roland 25 százalék tulajdonrészt vagy 100 millió forintot követelt, amit azzal indokolt, hogy a social médiás tevékenysége nagyban hozzájárult a Mobilfox sikeréhez. Azt ígérte; amennyiben ez megvalósul, a cég telephelyének tetejéről kétmillió forintot fog leszórni.

Az eseményen a hírek szerint körülbelül hétezer fős tömeg gyűlt össze, akik közé biztonsági emberekkel körülvéve végül a cégtulajdonos és a botrányt kirobbantó influencer is kilépett. A pénzszórás mellett ajándékutalványokat és papucsokat is osztogattak, mindezt azonban a márciusban ültetett Deák téri virágágyások sínylették meg, amiket a főpolgármester fotói szerint teljesen letiport a tömeg.

Az embereket behülyíteni akaró marketing trükköket eleve pusztítónak tartom, de most sajnos szó szerint is igaz volt

- jegyezte meg Karácsony Gergely.

A történtek után a főpolgármesternél és a FŐKERTnél is arról érdeklődtünk, hogy mekkora az okozott kár és hogy tesznek-e feljelentést az ügyben, cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk választ. Kerestük a rongálásért felelős Mobilfoxot is, akiket arról kérdeztünk, hogy tervezik-e az okozott kár megtérítésért.

Válaszukban azt írják; tesznek intézkedéseket a helyrehozatal érdekében.

"Folyamatban van a virágágyás rendbetételének szervezése" - ígérik.