eur:
391.19
usd:
364.92
bux:
67885.92
2024. április 29. hétfő Péter
A spanyol Rafael Nadal ünnepel, miután győzött a norvég Casper Ruud ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Nagy bejelentést tett Rafa Nadal

Rafa Nadal utoljára még januárban tudott éles meccset játszani, azóta csak egy Carlos Alcaraz elleni bemutatómérkőzésen láthattuk.Több versenyre is benevezett, de az utolsó pillanatban mindig visszalépett, ezért a barcelonai edzései is csak óvatos optimizmusra adhattak okot.

Rafael Nadal utoljára januárban, a brisbane-i tornán tudott pályára lépni, amikor ismét gondjai akadtak a csípőjével. A 2023-as szezonban is csak két meccset tudott játszani a spanyol, majd a nem javuló sérülését nyáron megműttette. A hosszas rehabilitáció után Ausztráliában ismét csak két mérkőzésig jutott, amikor ugyanott egy izomszakadást szenvedett el – emlékeztet az eurosport.hu.

Mint írják, a közelmúltban már három versenyre nevezett és el is utazott, de végül a fizikai állapota nem tette lehetővé, hogy az edzéseknél többet tudjon nyújtani. Éppen ezért mindenki kiemelt figyelemmel követte, hogy Barcelonában hogy alakul a sorsa és végül a szurkolók hétfőn pozitív híreket kaptak.

Nadal hivatalos sajtótájékoztatót tartott, ahol végre a visszatéréséről számolt be: „Az utolsó percben született csak döntés, hiszen végig kétséges volt, hogy mennyire tudok felkészülni. Holnap (kedd) viszont ott leszek az első fordulóban.

Végig kételkedtem magamban, hogy képes leszek-e a megfelelő állapotba kerülni. (…) Még mindig vannak fájdalmaim, de ezekkel már nem tudok mit kezdeni. A karrierem ilyen késői pontján már egészen mások az elvárásaim, mint korábban voltak. Igazi ajándéknak fogom fel, hogy itt lehetek Barcelonában.

Ez az utolsó évem, minden pillanatát élvezni akarom. Készen állok, hogy pályára lépjek, nem akarok az elmúlt időszakra gondolni. Tudom, hogy min mentem keresztül, szóval reálisan látom az esélyeimet, de tényleg csak élvezni akarom az egészet” – közölte egyebek mellett.

Nadal az idei évet két magabiztos győzelemmel kezdte, ami kimondottan jó jel volt a hosszú kihagyás után, de aztán újra megsérült és az Australian Opentől is vissza kellett lépnie. Azóta Indian Wellsben és Monte Carlóban is ott volt a nevezettek között, de végül úgy döntött, hogy még nem áll készen a versenyzésre. Most 16 hónap alatt mindössze a második ATP tornáján vehet részt.
A híreket a szurkolók és a pályatársak is nagy örömmel fogadhatják, de Nadal közben a nyilatkozatában azt is megerősítette, hogy valóban nem tervezi már jövőre a profi pályafutásának a folytatását.

A 22-szeres Grand Slam győztes spanyol természetesen a salakszezont tartja a legfontosabbnak az évben, főleg, hogy idén az olimpiai játékok teniszprogramját is a Roland Garros salakján rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×