szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sajnos előfordulhat, hogy a testnevelés érettségi gyakorlati részén sérülés ér titeket. Ez azonban még nem jelenti a vizsga végét, a gyakorlat bemutatása nélkül is megszerezhetitek az érettségit testnevelésből.

Abban az esetben, ha a gyakorlat bemutatásán sérültök meg, és még nem zajlott le a szóbeli vizsgarész, akkor a gyakorlatot a szóbeli vizsgával pótolhatjátok – írja az Oktatási Hivatal.

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es érettségiről

Ilyenkor a vizsgátok úgy módosul, hogy a szóbelin két tételt kell húznotok. A felkészüléshez és a tétel kifejtéséhez rendelkezésre álló időt pedig tételenként kell számítani. Emellett azt is tudnotok kell, hogy a kérésetekre a második tétel kihúzása előtt legalább tíz perc pihenőidőt kell kapnotok.

A gyakorlati vizsga szóbeli formában történő pótlása szerepelni fog az érettségi bizonyítványotokban is, amiben záradék formályában ezt kötelező feltüntetni.

Fontos kiemelni, hogy ezt az opciót csak azok a vizsgázók választhatják, akik önhibájukon kívül képtelenné válnak a feladatuk teljesítésére. A változtatást az igazgatónak engedélyeznie kell, illetve aZ Oktatási Hivatalt és a kormányhivatalt egyidejűleg azonnal értesíteni kell az esetről.