szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet-e egy olasz városról elnevezett autót Lengyelországban gyártani?

Az Alfa Romeo átnevezi első teljesen elektromos modelljét Milano névről Juniorra, miután az olasz kormánnyal egyre nagyobb vita alakult ki nevének használata miatt, mondván: „egy Milano nevű autót nem lehet Lengyelországban gyártani, mert az a vásárlók megtévesztése”.

Az olaszok mintha mindezzel a bemutató kapcsán szembesültek volna, mint ahogy azzal is, hogy ha otthon készülne a kocsi, akkor 10 ezer euróval (3,9 millió forint) többe kerülne. Ennek ellenére politikai kérdést csináltak az ügyből.

Az Alfa Romeo végül hétfőn döntött úgy, hogy Juniorra változtatja a nevet. Jean-Philippe Imparato vezérigazgató elmondta, hogy a márka a további konfliktusok elkerülése érdekében határozott így. „Ha politikai vitákba bocsátkozol, azonnal elveszíted a vásárlóid felét, és mi ezt akartuk megelőzni” – mondta Imparato egy sajtótájékoztatón.

Imparato szerint a névváltoztatás pénzügyi hatása elhanyagolható lesz, mivel a Milano gyártása még nem kezdődött meg, és nagyon kevés marketingprojektet kell módosítani.

Olasz virtus: megérkezett az első elektromos Alfa Romeo, a Milano

A tisztán elektromos és lágyhibrid változatban támadó Alfa Romeo Milano a korábban debütált Stelvio és Tonale kistestvérének tekinthető.

A Milano nevet egyébként annak tiszteletére választották, hogy az Alfa 1910-ben itt született. Ráadásul a Milano az Alfa-rajongók körében tavaly nyáron végzett internetes szavazáson az első helyen végzett, míg a mostani – talán végleges választás –, a Junior lett a második.