szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

35 ezer fiatal kap 32 országra érvényes Interrail-bérletet idén nyárra, április 16-ától a hónap végéig lehet regisztrálni.

Hetedszer is ingyenutazást kínál az EU több tízezer fiatalnak – írta a MÁV. A DiscoverEU-programban 35 ezer Interrail-bérletet osztanak ki, ezekkel idén júliusban, augusztusban vagy szeptemberben lehet beutazni Európát, az EU összes tagállama mellett Norvégia, Szerbia, Törökország, Észak-Makedónia és Liechtenstein van benne a programban.

A vasúti bérletre idén azok pályázhatnak, akik 2005. július 1-je és 2006. június 30-a között születtek. Nekik az Európai Ifjúsági Portálon regisztráció után egy kvízjátékban kell részt venniük, közülük sorsolják ki azokat, akik Interrail-bérletet kapnak. A magyarok 779 ilyen bérletre pályázhatnak. Regisztrálni április 16-án déltől április 30-ig lehet.

Néhány évvel korábban mi is kipróbáltuk, milyen érzés Interrail-bérlettel két hetet vonatozni Nyugat-Európában, az élményekről itt számoltunk be:

Két hetet vonatoztunk Nyugat-Európában, és többé nem akarunk repülőre ülni

15 ezer 18 évesnek sorsol ki ingyenes Interrail-bérleteket az Európai Bizottság, hogy vonaton beutazhassák Európát. Ugyan rég nem vagyunk már 18 évesek, de így is szereztünk két bérletet, és rájöttünk: ez után legszívesebben csak vonattal utaznánk, ha lehetne.