szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a jelenlegi tanév vége előtt megjelenik.

"Tájékoztatjuk, hogy a 2024/2025-ös tanév rendjének tervezete elkészült. A tervezettel kapcsolatos egyeztetések folyamatban vannak, szándékaink szerint a miniszteri rendelet a 2023/2024 tanév végén megjelenik" - válaszolta az Eduline megkeresésére a Belügyminisztérium.

A minisztériumnál hétfő délelőtt érdeklődtünk arról, hogy idén is augusztusig kell-e várnunk a tanév rendjére, mint ahogy a tavalyi évben, amikor augusztus 22-én, alig több mint egy héttel a tanévkezdés előtt hozták nyilvánosságra a rendeletet, vagy a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan már a jelenlegi tanév vége előtt megjelenik.

Válaszul a Belügyminisztérium azt írta; az egyeztetések már zajlanak, a rendeletet már a tanév végén nyilvánosságra hozzák. Feltehetőleg tehát májusban vagy júniusban.

A jelenlegi tanév egyébként június 21-ig tart, az utolsó tanítási nap június 21-én lesz, tehát körülbelül egy héttel tovább tart majd, mint a korábbi években. Cserébe azonban a tanévközi szünetek hosszabbak lettek.

Feltehetően az ezzel kapcsolatos egyeztetések miatt jelent meg egyébként a megszokottnál később a 2023/24-es tanév rendje, hiszen az intézkedés ellen több oktatási és tanári szakszervezet is tiltakozott. Többek között azzal érveltek, hogy az osztálytermek nem alkalmasak arra, hogy ott még júniusban is órákat tartsanak, hiszen nincsenek megfelelően klimatizálva.