focivilag

Ez lehet a fő indok, amiért menesztik Allegrit

2 perces olvasási idő

A Juventus nem a legjobb időszakát éli és ez a megállapítás nemcsak a mostani szezonra igaz, hanem az elmúlt 4 évre is.

Azzal minden szurkoló tisztában van, hogy a Juvénak sok mindennel kellett megküzdenie az elmúlt években, emiatt is hozták vissza anno a régi sikerkovácsot, Massimiliano Allegrit, remélve, hogy megismétli a régi dicsőséges korszakot. Azonban a káoszon, ami a csapaton akkor kezdett úrrá lenni, amikor Marotta elhagyta az Öreg Hölgyet, eddig Allegri se tudott segíteni. Annak ellenére, hogy a szezon kitűzött céljait sikeresen hozza a Mester vagyis; biztos BL-t érő helyezés, Olasz kupa menetelés és Next Gen fiataljainak beépítése, egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint Allegri távozik a nyáron.

Általában minden fiaskó után felmerül egy indok, miért szeretne a vezetőség megválni Allegritől és ez a Torino meccs után sincs másképp. A La Gazzetta dello Sport szerint a támadófoci hiánya a fő probléma vezetőség szemében, kevés helyzetet alakítanak ki, ezáltal kevés gól is születik a meccseken. Nem véletlen, hogy a Juventus küszködik mostanában, az elmúlt 10 meccséből csupán kettőt hozott le győztesen. Emiatt a passzív játékmegközelítés miatt egyre többen távolodnak el az edzőtől.

Hiába vannak olyan tehetséges támadói a csapatnak, mint Vlahovic, Chiesa, Yildiz, Illing-Junior az Öreg Hölgy legutóbb az 1998/99-es szezonban rúgott ilyen kevés gólt (45) a szezon ezen szakaszában, akkor 38 gólt sikerült összehozni 32 forduló után. 

A sportlap szerint az is Allegri távozását “készíti elő”, hogy Federico Cherubini, és Giovanni Manna is elhagyják a klubot nyáron. Cherubini a korábbi játékosfizetési botrányok miatt fog távozni, míg Manna a hírek szerint átveszi Giuntoli megüresedett helyét, és a Napolinál folytatja, mint sportigazgató. Mind a kettő vezető közel áll az edzőhöz, így egyre kevesebb ember lesz a Mister körül, kik támogatják a munkáját. 

Forrás(ok): football-italia.net