szerző:
Tornyos Kata
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan véget érnek az órák és kezdődik a vizsgaidőszak, összegyűjtöttük, hogyan alakul a tanév rendje a nagyobb egyetemeken.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a szorgalmi időszak február 12-én kezdődik és május 24-én ér véget. A vizsgaidőszak 20 munkanapon keresztül zajlik: június 3 és 28 között.

A Budapesti Corvinus Egyetemen május 26-ig lesznek óráik a diákoknak, a vizsgaidőszak pedig május 27-én veszi kezdetét és június 23-án ér véget. A Budapesti Gazdasági Egyetemen mindhárom karon február 5 és május 18 között zajlik majd a szorgalmi időszak, viszont karonként külön van feltüntetve a második félév menetrendje, ezért érdemes a honlapjukról tájékozódni.

Az Óbudai Egyetemen május 18-án ér véget a szorgalmi időszak. Lesz majd egy rektori szünet április 30-án, május másodikán és harmadikán is. A vizsgákat május 20 és június 29 között tartja majd az egyetem. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a szorgalmi időszak május 18-ig tart majd. A vizsgaidőszak május 21-én indul, és július 6-án ér véget.

A vidéki egyetemeken is hasonlóan alakul a második félév

A Nyíregyházi Egyetemre május 25-ig kell bejárniuk a hallgatóknak, a számonkérések pedig május 27 és június 29 között lesznek megtartva. A győri Széchenyi István Egyetem nappali tagozatán a szorgalmi időszak május 11-ig tart. A vizsgaidőszak május 13 és június 29 között lesz, de a záróvizsgázóknak csak 15-ig tart, a design képzésen tanulóknak pedig június 10-ig. A Debreceni Egyetemen érdemes átböngészni a honlapon található beosztásokat, ugyanis itt karonként, de esetenként akár szakonként is mások lehetnek a dátumok. Ezen kívül még az is befolyásolhatja az időszakokat, hogy végzősők vagytok-e idén.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak május 18-ig lesznek óráik, a vizsgaidőszakra május 21 és június 29 között kerül sor. A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, a vizsgaidőszak a legtöbb karon május 13-án veszi kezdetét, de van, ahol már május hatodikán lehetnek vizsgák.