szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetem hallgatói Hollandiában mutathatták be a készülő műholdjukat.

Nemzetközi sikert ért el a Széchenyi István Egyetem SZESAT Interdiszciplináris Szakkollégiumának műholdépítési szekciója – írja honlapján az intézmény.

A hallgatók Noordwijkban, az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) Fly Your Satellite! programján mutatták be az általuk fejlesztett SZESAT-1 műhold jelenlegi stádiumát.

Az Európai Űrügynökség Oktatási Hivatala és az ESA-tagállamok egyetemeinek együttműködésben létrejött program célja, hogy kiegészítse az oktatást és bevonja a hallgatókat az űrágazat világába.

Az idei workshopon a hallgatók a többi nemzetközi csapattal együtt az üzleti tervezésről és prezentációs technikákról hallgathattak előadásokat, valamint bemehettek az Űrügynökség központjába.

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunka, hogy első magyarországi egyetemi csapatként jutottunk be a programba. Ez bizonyítja azt is, hogy a fiatalok minőségi munkát végeznek a győri campuson. Tevékenységük egyedi és jövőbe mutató, amihez minden támogatást megkapnak egyetemünk részéről”

- nyilatkozta dr. Borbély Gábor, az intézmény Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Távközlési Tanszékének vezetője, aki a csapattal együtt utazott Hollandiába.