szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hihetetlen, 4 millió eurós hiperautó igazi jelenség.

A Bugatti befejezte a Bolide szériaváltozatának tesztelését, és a csak versenypályán használható autó gyorsabb, mint egy Forma–1-es kocsi – legalábbis ezt állítja a Bugatti. A hiperautó 1600 lóerős, és 1600 Nm nyomatékú a motorja, míg a súlya alig 1450 kilogramm. A cég tesztelője, Andy Wallace szerint a teljesítménye teljesen más szinten van, mint bármi másé, amit eddig vezetett.

Pillantson be egy 1,5 milliárd forintos Bugatti utasterébe

Ez a modell még a francia hiperautógyártó gyártmányai közt is egészen különleges.

„Minden autót nehéz vezetni a határainál, de a Bugatti Bolide-ot még ilyen körülmények között is figyelemre méltóan könnyű kézben tartani. Összehasonlíthatatlan az az érzés, amikor kijössz egy kanyarból, rálépsz a gázra, és megtapasztalod ezt az elemi erőt – mondta. – 100 km/h-val kijössz egy kanyarból, onnantól 200 km/h-ig, majd 300 km/h-ig abszolút reveláció. Ebben a konkrét összehasonlításban a Bolide jobban teljesítene, mint egy Forma–1-es autó.”

Bugatti Bolide
Bugatti

A Bugatti Bolide végsebessége 380 km/óra, és kanyarban akár 2,5 g oldalirányú gyorsulást is produkál. Mindössze 40 Bolide-ot épít a Bugatti, amelyek már régen gazdára találtak. Egy-egy autó ára 4 millió eurótól kezdődik, és a szállítások a tervek szerint még idén megkezdődnek.