szerző:
Tornyos Kata
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően.

Beszámoltunk róla, hogy közbeszerzéseket manipulált és kétmilliós Forma-1 belépőt fogadott el az egyik budapesti tankerület gazdasági igazgatója. Ezért vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt eljárást indított a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya.

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon – tudta meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) a Népszava. Egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást idén január 18-án, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el a lapnak, melyik tankerületi központról van szó, mivel minden központnak egy gazdasági vezetője van, a gyanúsított személye könnyen azonosítható lenne. Azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

A Tanítanék Mozgalom aktivistái pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központ elé vonultak, és Ne lopj! feliratokat ragasztottak az épületre. A Tanítanék a lap megkeresésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője érintett az újabb korrupciós ügyben.