eur:
391.04
usd:
366.93
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Paris 2024

Rettegnek a magyar triatlonosok az olimpia miatt

A Magyar Triatlon Szövetség aggodalommal figyeli a Szajna vízminőségének romlásáról szóló híreket, mivel ennek következményeként elhalaszthatják vagy a nemzetközi szövetség szabályai alapján akár el is törölhetik a triatlonosok úszását a párizsi olimpián.

"A vízminőség romlását a rövid időn belül lezúduló nagy mennyiségű eső okozhatja, ha ez a triatlon versenyek tervezett időpontjaiban bekövetkezik, az olimpia 17 napja lehetőséget nyújt mind az egyéni versenyszám július 26-i, illetve a vegyes váltó augusztus 5-i időpontjainak megváltoztatására. Az időpontváltoztatási lehetőségek miatt szinte biztosak lehetünk benne, hogy a Szajnában rajtolnak a triatlonosok. Hosszan tartó kedvezőtlen időjárás esetén - a nemzetközi szövetség szabályai alapján - elmaradhat az úszás, de ezt mi is és a szervezők is szeretnénk elkerülni" - idézte Kindl Gábort, a hazai szövetség elnökét az MTSZ közleménye, amely arra is kitért, hogy már a tavalyi előolimpiai versenyen is gondot okozott a vízminőség, s akkor a para versenyzők és a vegyes váltók számára triatlon helyett duatlon versenyt rendeztek.

"A versenyzők biztonsága az elsődleges, de a triatlon alapvetően úszásból, kerékpározásból és futásból áll. A magyar versenyzők számára ez különösen nagy érvágás, hiszen mind a nők, mind a férfiak a világ legjobb úszói közé tartoznak" - áll a közleményben. A szövetség hozzátette, elfogadja a szabályokat és ha duatlonra kerül a sor, a magyar versenyzők akkor is a maximumot fogják nyújtani a francia fővárosban.

Az MTSZ jelenleg négy magyar triatlonos olimpiai szereplésével számol. A szövetség közölte, hogy Lehmann Csongor párizsi helye már biztos, a nőknél pedig Kuttor-Bragmayer Zsanett részvétele "nincs veszélyben". A férfiaknál további két kvótában bízik az MTSZ, mely jelezte, hogy Bicsák Bence, Dévay Márk és Faldum Gábor verseng az ötkarikás szereplésért. Ha sikerül megvédeniük pozíciójukat a legjobb 30 között a világranglistán, akkor közülük a két legmagasabban rangsorolt utazhat Párizsba.

Legközelebb a május 17-i mexikói pótkvalifikációs viadalon a vegyes váltóknak lesz lehetőségük növelni az olimpiai résztvevők létszámát, s ha a magyarok sikerrel járnak, további egy női helyet szereznek a nyári játékokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×