szerző:
Tornyos Kata
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összegyűjtöttünk minden fontos információt a beiratkozásokról.

Április 20-tól május 20-ig tart az óvodai beiratkozás; az óvodakezdés halasztása április 15-ig kérelmezhető. Az általános iskolákba április 18-19-én lehet beiratkozni – figyelmeztet az Oktatási Hivatal (OH).

Minden gyereknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3. évét, szeptembertől legalább napi négy órában óvodai nevelésben kell részesülnie. A felvételt a szülőnek, gondviselőnek szükséges kérelmeznie. Az OH küldött egy levelet az érintett szülőknek a határidőkről és tudnivalókról. A kötelező felvételt biztosító, tehát körzetes óvodák listáját ide kattintva találjátok.

A jogszabály szerint azoknak kell iskolába mennie, akik 2024. augusztus 31-ig betöltötték a 6. életévüket. Ez alól csak azok a hatévesek kivételek, akiknek a szülei 2024. január 18-ig kérvényezték a plusz egy év óvodát, és az Oktatási Hivatal helyből vagy a szakértői bizottság döntése alapján engedélyezte a halasztást. A plusz egy év óvodáról részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk. Az online beiratkozás kiváltja személyeset? A személyes beiratkozáson ott kell lennie a gyereknek is? Milyen dokumentumokat kell vinni? Ebben a cikkünkben válaszoltuk meg ezeket a kérdéseket.