Hirdetés
. Hirdetés

Feltörték a Roku 576.000 felhasználói fiókját

|

A vállalat bevezette felhasználói számára a kétfaktoros hitelesítést.

Hirdetés

A streamingóriás Roku megerősítette második biztonsági incidensét néhány hónapon belül. A hackerek ezúttal több mint félmillió Roku felhasználói fiókot tudtak feltörni.

A vállalat pénteki közleményében azt írta, hogy körülbelül 576.000 felhasználói fiókhoz fértek hozzá a hitelesítő adatok kitöltése (credential stuffing) néven ismert módszerrel, ez a kibertámadás egy fajtája, amikor a rosszindulatú hackerek más adatlopásokból származó felhasználóneveket és jelszavakat használnak, és a bejelentkezési adatokat más oldalakon használják fel újra.

A Roku szerint kevesebb mint 400 fiókbetörésnél a kiberbűnözők a felhasználók fiókjaiban tárolt fizetési adatok felhasználásával csalárd módon vásároltak Roku hardvereket és streaming előfizetéseket. A Roku közölte, hogy visszatérítette a feltörés által érintett ügyfelek pénzét.

Hirdetés

A 80 millió ügyféllel rendelkező vállalat szerint a hackerek "nem tudtak hozzáférni érzékeny felhasználói információkhoz vagy teljes hitelkártyaadatokhoz".

Az újabb incidenst akkor fedezték fel, amikor értesítették a mintegy 15.000 Roku felhasználót arról, hogy fiókjaikat egy korábbi, hitelesítő adatokkal való feltöltést célzó támadás során veszélyeztették.

A biztonsági incidenseket követően a Roku közölte, hogy bevezette a felhasználók számára a kétfaktoros hitelesítést. A kétfaktoros hitelesítés megakadályozza a hitelesítő adatokkal való feltöltést célzó támadásokat azáltal, hogy az online fiókok biztonságát egy további szintre emeli. Mivel a felhasználónév és a jelszó mellett egy időérzékeny kód megadására is felszólítja a felhasználót, a hackerek nem tudnak betörni a felhasználói fiókba pusztán egy lopott jelszóval.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.