A vállalat egyedülálló, repülőgép-szerelői (CAT-A) karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek és pályaváltóknak, amellyel elsajátíthatják a szakma fortélyait, egészen az alapoktól.

A Lufthansa Technik Budapest Kft. immáron ötödik alkalommal biztosít karrierlehetőséget a repülőgép-karbantartás iránt érdeklődő pályakezdőknek és pályaváltóknak, vállalva, hogy a felvételt nyert jelölteknek az alapoktól megtanítja a szakma rejtelmeit.

A vállalat főállású munkaviszonyt kínál a résztvevőknek, valamint kiemelkedő karrierlehetőséget nyújt számukra a repülés világában. A cég 2024. szeptemberi kezdéssel keresi az új munkavállalókat, akik az elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzésével, főállású munkaviszonyban sajátíthatják el a repülőgép-szerelő szakmát.

Lufthansa Technik Budapest: Innováció, megbízhatóság és szakmai kiválóság

A Lufthansa Technik Budapest Kft. 2001 óta meghatározó szereplője a repülőgép-karbantartó iparágnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A cég a Lufthansa-csoport tagjaként a világ legismertebb utasszállító repülőgépeinek karbantartásával és javításával foglalkozik. A vállalat a légi közlekedés folyamatos növekedésével párhuzamosan fejlődik, kiemelkedő képzési lehetőségekkel és állásajánlatokkal várja leendő kollégáit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hogyan épül fel a cég által kínált egyedülálló képzési program?

A cég által kínált lehetőség három fő részből tevődik össze:

  • 3 hónap elméleti képzés: hétfőtől péntekig 08:00-tól 14:20-ig (plusz naponta 2 óra egyéni felkészülés), amely magába foglalja a 10 modultantárgyat. Egyszerre egy tantárgy elsajátítása van fókuszban, amelyet mindig modulvizsga követ. A képzés nyelve magyar, azonban mivel a repülés nyelve az angol, így a tananyag és az azt követő vizsgák is angol nyelvűek. Ezeken az írásbeli (feleletválasztós és esszékérdés) vizsgákon 75%-ot szükséges elérni a sikeres teljesítéshez
  • 3 hónap gyakorlati képzés műhelyben: hétfőtől péntekig teljes munkaidőben történik, a sikeres elméleti vizsgákat gyakorlati szerszám-, eszköz- és folyamatismeret követi.
  • 9 hónap típusorientált repülőgép-szerelési gyakorlat (On the Job training – OJT) a hangárban (műszakbeosztás szerinti munkavégzés): heti 40 óra munkavégzés hétfőtől vasárnapig terjedő műszakbeosztás szerint, nappali munkarendben a kötelező pihenőnapok fegyelembevételével.

A szakma elsajátítása a Lufthansa Technik Budapest Kft. tapasztalt kollégáinak szakértő irányításával zajlik, biztosítva a résztvevők számára a repülőgép-szerelés minden fortélyának megismerését.

Mi szükséges ahhoz, hogy felvételt nyerj?

  • Kiváló kézügyesség,
  • műszaki gondolkodásmód,
  • alapszintű szerszámismeret,
  • alapszintű szerelési tapasztalat,
  • megfelelő fizikai állóképesség (esetenként magasban vagy szűk helyen végzendő feladatok elvégzéséhez is),
  • anyanyelvi szintű magyar nyelvtudás,
  • a légiközlekedés és a repülőgépek szeretete.

A képzésre való jelentkezéshez középfokú végzettség (érettségi vagy 5 éves technikumi képzés), minimum középfokú angol nyelvtudás, valamint műszaki érdeklődés szükséges. A nyelvvizsga-bizonyítvány nem feltétel, a nyelvtudást a kiválasztási folyamat során tesztelik, ugyanis a tanulmányokat csak angol nyelven történő vizsgákkal lehet befejezni. Előnyt jelent továbbá a gépipari vagy műszaki területen szerzett képesítés, illetve munkatapasztalat.

A felvételt nyert jelöltekkel munka- és tanulmányi szerződést köt majd a vállalat, a repülőgép-szerelő munkakör határozatlan idejű munkaszerződése mellett a tanulmányi szerződés az oktatás sikeres teljesítésétől számítva 3 évre szól.

Folyamatban lévő, felsőfokú tanulmányokkal ez a karrierlehetőség annak első éveiben nem összehangolható!

Mit kínál számodra a vállalat?

Egy olyan nemzetközi hiányszakma elsajátítását, amely biztos munkahelyet, megélhetést és karriert biztosít számodra. A folyamatos szakmai előrelépést a kvalifikációs rendszer biztosítja, ahol az első területen úgynevezett „Level 1-es” jogosítási szint eléréséhez minimum 1 év gyakorlat igazolása szükséges.

Mivel a cég munkavállalójaként már a képzés megkezdésétől számítva fizetést kapsz, az első 6 hónapban az alapbér bruttó 326.000 Ft, majd a 7. hónaptól (az OJT elkezdésével) emelkedik (pl. jelenleg bruttó 400.000 Ft).

Forrás: Lufthansa Technik Budapest

A fent említett Level 1-es jogosítási szint és minden újabb területi vizsga teljesítésekor az alapbér fokozatosan növekszik. A nemzetközileg is elismert B1-es jogosítási szint elérésekor jelenleg akár bruttó 1 000 000 forint jövedelemre is lehet számítani.

A próbaidő után a résztvevők olyan béren kívüli juttatásokban részesülnek, mint a cafetéria, féléves és év végi vállalati célprémium, utazási kedvezmények a Lufthansa-csoport járataira. Ezen felül a cég hozzájárul a munkatársai által választott önkéntes pénztárhoz, valamint csoportos élet- és balesetbiztosítással is gondoskodik a kollégák jóllétéről.

Előrelépési lehetőségek:

A vállalat folyamatos előrelépési és szakmai fejlődési lehetőséget kínál a meglévő  kvalifikációs rendszer szerint. Az első területen tett, úgynevezett Level 1-es jogosításhoz szükséges minimum egy év gyakorlatot egy vizsga zárja. Az ezt követő Level 2-es jogosítási szint eléréséhez három különböző területen szerzett Level 1-es jogosítás és 3,5 év gyakorlat igazolása szükséges. A B1-es szakszolgálati engedély megszerzéséhez pedig B1-es szintű modulvizsgák sikeres teljesítése és összesen legalább 5 év hangárgyakorlat szükséges.

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A pályázatokat beérkezési sorrendben dolgozza fel a vállalat, ezért azok, akik biztosan szeretnének ebben a kiválasztási ciklusban részt venni, mielőbb küldjék el a jelentkezésüket! A feldolgozást követően, pozitív elbírálás esetén a pályázóval felveszik a kapcsolatot a kiválasztási folyamat további lépéseivel kapcsolatban.
A kiválasztási folyamat több körben zajlik, amelyek során nem csak az elkötelezettséget, tanulási képességet, hanem a szerelési/ügyességi készségeket is tesztelik.

A felvételt nyert pályázók munkába állásának feltétele a sikeres orvosi alkalmassági vizsgálat és a sikeres légiközlekedés-védelmi háttérellenőrzés. Amennyiben rendelkezel felmondási idővel a jelenlegi munkahelyeden, a cég munkatársai időben értesítenek majd a felvételi döntésről, hogy szükség esetén időben be tudd adni a felmondásodat.

A Lufthansa Technik Budapest 2024 szeptemberében induló CAT-A repülőgép-szerelői karrierlehetőségére önéletrajzzal és motivációs levéllel tudsz jelentkezni a job@lhtb.hu e-mail címen legkésőbb július 31-ig. A Lufthansa Technik Budapest fenntartja a jogot a pályázati feltételek és határidők módosítására, amiről a pályázókat e-mailben értesíti.

Amennyiben további információt szeretnél megtudni a vállalatról, nézd meg közösségi oldalaikat, vagy vedd fel velük a kapcsolatot a fenti e-mail címen!