A Liverpool és Szoboszlai Waterlooja hazai pályán

0
915
Facebook

3-0-ra kapott ki az olasz Atalanta csapatától az Anfield Roadon az angol sztár csapat Európa Liga mérkőzésen. Ennél nagyobb csapás aligha érhette a sztár együttest, melyben Szoboszlai Dominik, a jelenlegi legjobb magyar játékos alapembernek számít. A magyar válogatott kapitányát két másik sztárral együtt a második félidőre küldte be Jürgen Klopp edző, de ők nem tudtak fordítani: teljes lett a bukás.

Az első félidőben 1-0 ra vezetett az Atalanta, amely távolról sem oly nagy csapat az olasz bajnokságban mint a Liverpool Angliában. Az olasz Gianluca Scamacca lőtte be az első gólt, ő éppúgy válogatott játékos mint Szoboszlai Dominik. Scamacca azután másodszor is betalált egy lesgyanús akció végén: 2-0 a vendég Atalanta javára.

Később a Liverpool gólt lőtt, de a játékvezető les miatt ezt nem adta meg.

A kegyelemdöfés, a harmadik gól részben Szoboszlai hibájából történt: a magyar sztár elveszítette a labdát, az olaszok kontráztak. Az első lövést a Liverpool kapusa kivédte, de a labda kipattant, és Pasalic berúgta. 3-0 – ez bizony kiütés. Waterloo Liverpoolban.

Orbánt az ág is húzza

“Legyetek olyanok mint Szoboszlai Dominik!” – intette a magyar fiatalokat Orbán Viktor, aki közismerten futball rajongó és emiatt a magyar kormány sokat is költ erre. A futball iskolák, melyek oly sok pénzt vittek el, eddig nem sok eredményt hoztak. Szoboszlai Dominik sem innen került ki: külföldi karrier végén érkezett meg a Liverpoolhoz. Ő lett a magyar válogatott kapitánya, és a sport talán legjobb reklámarca, akire szívesen hivatkozott Orbán Viktor is. Aki szívesen használja a sportot politikai céljai megvalósítására: nemrég együtt nézte meg a Csíkszereda – Brassó jégkorong mérkőzést Erdélyben Novák Katalinnal. Akkor a köztársasági elnökasszony még lelkesen kiáltozta a miniszterelnök mellett, hogy Ria, ria, Hungária! Akkor még egyikük sem sejtette, hogy hamarosan rövid üzenet érkezik Orbán Viktortól, amely az azonnali lemondást sürgeti a köztársasági elnöktől. Novák Katalinnal pártunk és kormányunk elveszítette emberi arcát. Szoboszlai gyengélkedése a Liverpoolban kikezdheti a fiatal sztár reklámértékét Orbán Viktor számára pontosan akkor amikor óriási szüksége van népszerű arcokra hiszen Rogán Antallal, a választási kampányok kiváló szervezőjével mégsem kampányolhat. A titkosszolgálatok és a kormányzati média fura ura, a bizniszben is nagyúr. Nem véletlen, hogy a Völner – Schadl korrupciós ügyben is ő lehetett a felső kapcsolat.

Orbán mintha elveszítette volna a fonalat – írta nemrégiben a magyar származású amerikai elemző, George Friedman, akit a miniszterelnök tavaly a karmelita kolostorban fogadott. Orbán Viktornak a pénze fogyott el márpedig nemcsak a háborúra igaz hanem a politikára is: három dolog kell hozzá: pénz, pénz és pénz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .