A Liverpool enerváltan játszott, nagy győzelmet aratott az Atalanta

Meglepően sima győzelmet aratott az Atalanta Liverpoolban. Eldőlt a továbbjutás?

 

A Liverpool majdnem a B-csapatával kezdett az Atalanta ellen, a vége egy sima olasz győzelem lett az Anfielden.

 

A mérkőzés embere a duplázó Scamacca lett, aki a 38. percben szerezte meg a vezetést egy szép támadás végén. Majd a 60. percben nem működött a hazai lesre állítás, Scamacca teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belülre érkező beadásra és a kapu jobb oldalába lőtt. A hajrában Szoboszlai adta el a labdát a saját térfelén, Pasalic lőtte be a harmadik vendég gólt.

A kérdés lassan az marad, hogy a visszavágóra fel tud pörögni a Liverpool, vagy feladták a továbbjutást és a bajnokságra koncentrálnak? Mert az angolok lényegében a B-csapatukkal léptek pályára, és pontatlanul játszottak, Jól működött a vendég taktika. A szünetben érkezett Szoboszlai, Salah és Robertson is, és valamivel veszélyesebb lett a Liverpool, de az Atalanta nem igazán engedett komoly helyzetet az angoloknak. Nunez minden lehetőséget elpuskázott, Gomez pedig minden helyzetből lőni próbált, továbbra sincs meg a védő első gólja.

Az, hogy nem sikerült a mérkőzésre hangolódnia a játékosoknak, mutatta, hogy talán Szoboszlai Dominik is liverpooli pályafutása legrosszabb mérkőzését játszotta. Az eladott labda egyértelműen lehúzta a teljesítményét, de azért volt kapura lövése is, amit Mussónak védenie kellett.

Jürgen Kloppban felmerülhet a kérdés, a bajnoki aranyra koncentrálnak, vagy egy óriási hajrával megpróbálják elérni a továbbjutást a visszavágón. Egy hét múlva kiderül.

Érdekesség, a Liverpool mind az öt cseréjét kihasználta a 76. percre, ez is jelezte, Klopp nem elégedett a látottakkal. A sérültek közül végül Jota volt a visszatérő, a szélső volt az utolsó cseréje az angoloknak. Gian Piero Gasperini pedig nem akarta megbontani a jól működő csapatát és csak a 89. percben nyúlt egy időhúzó cserére, Aleksey Miranchukot küldte a pályára.

 

EURÓPA LIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1.M.

2024.04.11., CSÜTÖRTÖK 21:00

LIVERPOOL - ATALANTA 0-3

G.: Scamacca 38, 60, Pasalic 83