Hirdetés
. Hirdetés

Országos rendezvénysorozattal erősítik a vállalati kiberbiztonságot

|

Átfogó edukációs programot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért.

Hirdetés

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint - a cselekvő állam részeként - elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

Az SZTFH célkitűzése összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, miszerint javítani kell az európai vállalatok kiberbiztonsági veszélyekkel és támadásokkal szembeni ellenálló képességét. A Hatóság kezdeményezésére elkészült, majd 2023. május 23-án hatályba lépett a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény, amely számos kiemelt ágazatban szolgálja a közép- és nagyvállalatok kiberbiztonsági szintjének növelését.

Hirdetés

A törvény kiberbiztonsági felügyeleti jogkörrel ruházta fel az SZTFH-t azon stratégiai vállalatok, szervezetek vonatkozásában, amelyek a társadalom és a gazdaság működése szempontjából alapvető és a digitalizáció fejlődése miatt nélkülözhetetlen infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtanak.

A széleskörű tájékoztató előadássorozat segíti az érintetteket az új kiberbiztonsági törvényben foglalt jövőbeni kötelezettségek, illetve előírások megismertetésében és értelmezésében. Fontos kiemelni, hogy a rendezvénysorozaton a résztvevők személyesen tehetnek fel szakmai kérdéseket a Hatóság képviselőinek. A tavalyi nagy sikerű edukációs sorozat után idén az alábbi városok adnak otthont a rendezvényeknek: Eger, Székesfehérvár, Veszprém, Szeged, Szombathely, Tata és Budapest. Az eseményekre az SZTFH honlapján lehet regisztrálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.