Belpolitika

Nyilvántartásba vették Magyar Péter pártját, elindulhat a júniusi választáson a Tisza

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette Magyar Péter új pártját, ezzel hivatalossá vált, hogy elindulhatnak a júniusi EP-választáson.

2024.04.11 18:07ma.hu

A hvg.hu azt írja, hogy Magyar pártját, a Tisztelet és Szabadság Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúan nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság - logóstul és rövidített névvel együtt. Az NVB mai ülésén - amelyen Magyar is részt vett - többen hozzászóltak a logó-kérdéséhez. A vitában Gönczi Gergely NVB-tag jelezte, álláspontja szerint jogszerűen a hosszabb és a rövidített nevet is fel lehet tüntetni a szavazólapon, ahogy a logót is, mert ennek nincs akadálya.

Magyar Péter még tegnap, azaz szerda délután adta be pártja nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottságnak. Magyar a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozta volna nyilvánosságra, mondván: "Lássuk meg, mennyire fél a hatalom, és megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat". Azonban néhány perccel később, miután az NVB oldalán megjelent a bejelentés ténye, megerősítette, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulnak a júniusi választáson.

A Tisza Párt tegnapi közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

A Tisza április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A párt EP-listáját a tervek szerint Magyar vezeti majd, míg több helyre pályázatot hirdetnek.

Az összevont uniós és önkormányzati választás június 9-én lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.