Az új Garfield-mozifilm nem kisgyerekeknek való

Aki a kisgyerekével akarta megnézni a Garfieldot, az kétszer is gondolja meg.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására. Az elmúlt hetekben meglepően sok mozifilm kapott a 18-as karikát kapó filmeket, és most a Garfield sem úszta meg a vártnál "erősebb" karikát annak ellenére, hogy a forgalmazó előzetesen 6-osra taksálta filmjét. Hivatalosan, mint a régi előzetesen is látszik, végül 12-es karikát kapott a mese, vagyis 12 éven aluliaknak nem ajánlják a filmet.


Mint ismert, Chris Pratt lesz a főszereplője a következő Garfield-mozifilmnek, amiben Samuel L. Jackson is kiemelt szerepet kapott. Korábban azzal számolhattunk, hogy 2024. február 16-át kell szabaddá tenni azoknak az amerikaiaknak, akik már a premier napján látni akarják, hogy miképp sikerült a népszerű képregényes karakter legújabb mozis adaptációja, de egy kis csúszás kellett belekalkulálni a tervekbe, hiszen május 30-i premiert kap végül a film idehaza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #6
    "Úgyhogy kiváncsi lennék mi az amitől szegény korhatár bizottság cerkája megzavarodott."

    lehet ettől? "action/peril and mild thematic elements " mi a fene az a tematikus elem? :o

    https://www.commonsensemedia.org/movie-reviews/the-garfield-movie
  • grobs #5
    Normális országban nem csak odab*sznak egy karikát, hanem tételesen felsorolják, hogy mi az ami korhatárbesorolásban szerepet játszott a filmben. Mert nem mindegy, hogy van egy fingós poén, vagy egy queer karakter helikopterezik. Aztán el tudom dönteni, hogy együtt megnézzük, vagy sem.

    Fideszkormány előtt a 12-es kategória elnevezése is értelmesebb volt: "szülői felügyelet nélkül nem ajánlott". Fideszkormány már leszárja a szülők véleményét.

    Szerencsére az internet korában hozzáférhető normális ország értékelése is, így pontosan tudni, hogy nincs benne se vér, se káromkodás. Egyetlen országban sincs korhatár karika a filmen magyarországot kivéve. Úgyhogy kiváncsi lennék mi az amitől szegény korhatár bizottság cerkája megzavarodott.
  • kalapos01 #4
    1. ők látták a filmet. te nem. nyilván van okuk.
    2. csak azért, mert egy gyerek normális, lehet olyan, aki nem az.

    lehet, hogy elszállnak a gyerekek védelmével, de ezerszer inkább védjenek meg feleslegesen ezer gyereket, mint ne védjenek meg egy valakit, aki védelemre szorul. az ezer gyereknek ugyanis nem lesz semmi baja attól, az egynek viszont lehet.
  • hawkie22 #3
    Mert hülyék. Nekem most 9 éves a fiam, az alap mangasorozatot már kiolvasta, most olvassa a Dragon Ball Supert, de már elkezdte a rajzfilmsorozatot is. És érdekes, még nem akart senkit se le-Kamehameha-zni. :)
  • manson222 #2
    Dragon Ball-t betiltották egy időre. Szánalmas!
  • hawkie22 #1
    Mit nem lehet ezen 12 éven aluliaknak ajánlani? Ez Garfield, b.ssza meg, 6-8-10 évesen simán olvastuk a Garfield és egyéb képregényeket. Meg az RTL Klubon néztük a Dragon Ballt, legalábbis én. Nagyon elszálltak ma már a gyerekek védelmével. Sokszor átesnek a ló másik oldalára.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.04.11. 23:31:20