szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mind el is kelt már megjelenése előtt.

A Lamborghini Huracan életciklusa a végéhez közeledik, és hamarosan egy másik modell váltja fel. Az olasz márka hivatalos honlapján bemutatták az elköszönő modell különleges variánsát, a Lamborghini Huracan STJ-t, vagyis Super Trofeo Jotát.

A Lamborghini Huracan a márka legnépszerűbb szuperautója, amelyből már több mint 20 000 darabot gyártottak. Az STJ azonban nem lesz ilyen “tömegcikk” – 10 darabos limitált szériában készül majd a kupé, amelyből mind elővételben elkelt.

Lamborghini Huracan STJ
Lamborghini

Az autó alapja a versenypályára szánt, hátsókerék-hajtású Lamborghini Huracan STO, amelyben egy 5.2 literes V10-es motor dolgozik 640 lóerővel. A 100 km/h-ra gyorsulás 3 másodperc, a végsebessége pedig 310 km/h. Az új Lamborghini Huracan STJ szénszálas karosszériakészletet és nagyobb szárnyat kapott. 

Lamborghini Huracan STJ
Lamborghini

A Lamborghini Huracan STJ két színváltozatban kapható. Kék vagy szürke, fekete tetővel és piros kiemelésekkel a karosszérián. A belső tért természetesen bőséges Alcantara kárpittal, és kagylóülésekkel rendelkezik. Ezen kívül a kocsi dísze egy plakett az autó sorozatszámával.