szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színésznő még nem írta alá szerződést a következő évadra, a Blikk úgy tudja, hogy nem saját döntéséből.

Nem akarta kommentálni a Nemzeti Színház a Blikk értesülését, amely szerint Udvaros Dorottya 22 év után otthagyhatja a Nemzeti Színházat, egyelőre ugyanis nem hosszabbították meg a szerződését. A színház sajtófőnöke a Telexnek azt mondta, egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, de amint lesz az ügyben megosztható információjuk, közzéteszik azt, illetve Vidnyánszky Attila igazgatón múlik, hogy ez pontosan mikorra várható.  

Udvaros Dorottya a Blikknek azt mondta: „Én még nem írtam alá szerződést a következő évadra semmilyen formában, és amíg ez nem történik meg, addig értelmetlen erről beszélni”. A lap úgy tudja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő nem saját döntéséből nem írt még alá, hanem mert Vidnyánszky Attila igazgató nem hosszabbította meg a szerződését. A lap kérdésére, hogy tárgyalnak-e a hosszabbításról, Udvaros azt mondta: „Amiről tárgyalunk, az nem publikus.”

A lap emlékeztet arra, hogy Udvaros Dorottya az utóbbi időben a Nemzeti Színházat érintő és közéleti kérdésekben is megszólalt. Részt vett az SZFE-tüntetéseken, a Nemzetiben történt baleset után pedig helyeselte Vidnyánszky Attila lemondását.

Udvaros Dorottyának még nincs szerződése, 22 év után távozhat a Nemzetiből

Szokatlan és sokat mondó, hogy egy ekkora színésznek még nincs szerződése a következő évadra.