Hirdetés

Elindult a Google készülékkeresője

A Google Find My Device hálózatában több, mint egymilliárd eszköz segíti az elveszett készülékek megtalálását.

Az Egyesült Államokban és Kanadában tegnap óta elérhető a Google Find My Device szolgáltatása, ami minden jelenleg olyan androidos telefonnal üzemképes, amely minimum Android 9-es rendszert futtat, a hálózatot így több, mint egymilliárd eszköz alkotja, ami nagyban megkönnyíti az elveszett eszközök felkutatását. A Find My Device szolgáltatás akkor is elérhető, ha az adott készülék offline állapotban van, a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro pedig akkor is megtalálható marad, ha kikapcsolt állapotban vannak, vagy lemerült az akksi.


[+]

A Pebblebee és a Chipolo jövő hónapban, a Motorola pedig még idén dobja piacra a rendszerrel kompatibilis Bluetooth nyomkövetőket, amelyek már a startkor képesek lesznek együttműködni az Android és az iOS biztonsági megoldásával, ami szűri a nem kívánt nyomkövetőket.

[+]

Otthon a Nest fog segíteni abban, hogy pontosan hol van a keresett eszköz, a közelben lévő, de nem látható nyomkövetőket pedig a Közeli keresés funkcióval kutathatjuk fel, ami pontosan elvezet az adott pontra. A helyadatokat végpontok közötti titkosítás védi, extra funkcióként pedig privát helyszíneket is beállíthatunk, ahol nem lesz aktív a készülékkereső funkció. Az Apple eszközök a hamarosan megjelenő iOS 17.5-tel implementálják a keresőóriás új szolgáltatását.

Előzmények

Hirdetés