focivilag
Rabiot és Allegri

Allegri: “Senki nem képes kontrolálni a meccset 90 percig”

3 perces olvasási idő

Juventus legyőzte tegnap a Fiorentinát, de nem volt meggyőző a játék emiatt kritizálták Allegrit, aki kiállt a csapat és a taktika mellett.

A Juve legutóbb 9 meccséből csupán egyet nyert meg, amivel leszakadt az Interről, de a hétközi Lazio elleni meccs után ismét kapott gól nélkül sikerült lehozni egy találkozót, amivel kissé fellélegezhet Allegri csapata. Ugyanazt a kezdőt küldte a pályára a mester, kapust kivéve, akik a Lazio ellen is kezdtek, viszont a két meccs tükörképe volt egymásnak. Hétközi kupafordulóban az első félideje volt gyenge a Juventusnak és a másodikra kapták össze magukat, míg a Fiorentina ellen az első 45 perc sikerült jól de a második félidőben lefocizták az Öreg Hölgyet.

Hiába szerzett 3 gólt is az első játékrészben, kettőt les miatt elvettek a Juvétól, viszont Gattinak sikerült a kapuba pofoznia egy kapufáról kipattanó fejest. 

“Minden nap azért dolgozunk, hogy fejlődjünk, miközben olyan pszichológiai tényezőkkel is meg kell küzdenünk, mint a Serie A megnyerésének a hiánya. Az első félidőben a biztonságra törekedtünk, és sikerült is sok helyzetet kialakítanunk, a gólok mellett, amiből kettőt elvettek les miatt. Igaz majdnem kiegyenlítettek a második félidőben egy technikai hibánk miatt, de ezért nem fogom lehordani a játékosaimat.” 

“Nagyon jó szezont produkálnak, mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg. Egymás után a második meccset hoztuk le kapott gól nélkül, szóval ez mindenképp fejlődés.”

Az idei szezonban úgy látszik a csapat képtelen egy teljes meccset lehozni úgy, hogy végig jól játsszon. Lazio és a Fiorentina ellen is csak egy-egy félidő sikerült jól. Amire Allegrinek természetesen megvolt a válasza:

“A fociban két csapat játszik, két különböző mezben. Mi vagyunk a fekete-fehérek, ők pedig a violák. És igen szerettünk volna hogy végig nálunk legyen a labda 90 percig és legyen 30 lövésünk, de erre egyetlen csapat sem képes, még álmukban sem. Tisztában vagyunk a határainkkal és a szezon ezen szakaszában már csak az számít, hogy hány pontot gyűjtesz. Nem sok csapatról tudok, akik képesek lehozni egy meccset úgy, hogy az ellenfél nem veszélyeztet, a játékosok megtettek mindent és jól teljesítettek.” 

Statisztika nem vetett túl szép fényt a csapatra. A Juve 227 passzig jutott, míg a Fiorentina 675-ig, és hazai pályán csupán 25%-os labdabirtoklást tudott felmutatni Allegri együttese. 

“Megpróbáltunk 90 percig az ellenfél térfelén tartani a labdát de sajnos az ellenfél is a pályán volt. Úgy lépünk pályára, hogy magasan presszingelünk és a saját térfelén tartjuk az ellenfelet és a tiszta játéklehetőségeket keressük. Az első félidőben sikerült is majdnem 2-0-ra menni, de sajnos elvették a második gólunkat les miatt.. Második félidőre a Fiorentina agresszívabban jött ki. De akkor is volt pár helyzetünk kontrákból, amiket jobban ki kellett volna használni. 

Allegri jövője folyamat téma a sajtóban és nem tudni jövőre is marad-e a csapat élén , mert többen kritzálják a Juventus formáját, de Allegri továbbra is kitart amellett, hogy a Scudetto megnyerése nem reális cél idén. 

“62 pontunk van, ez annyi, amennyit meg is érdemlünk. Vétettünk pár hibát a szezon fontos időszakában de a Juventus fiatal kerettel rendelkezik, akiknek fejlődniük kell. Más 18 évesekkel dolgozni és mint 30 éves játékosokkal. Ezek egyértelmű tények, nem is értem miért kell kihangsúlyoznom őket. Nagyszerű játékosaink vannak és még tartjuk az idei célt, vagyis Bajnokok Ligáját érő helyen vagyunk. Még annak ellenére is, hogy a szezon első felében nagyon sok pontot szereztünk, szemben a második felében, ahol keveset.”

Federico Chiesa valamit beszélt Allegrivel a lecserélését követően, erről is megkérdezték az újságírók:

“Chiesa nem volt teljesen egészséges, a combjával van valami, de jól dolgozott.”

Forrás(ok): football-italia.net