szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Isten áldjon téged és a családodat!” – írta a volt amerikai elnök a zenész 50. születésnapjára írt levelében. A zenész stábja már készíti elő a következő Mága–Trump-találkozót.

Mága Zoltán tavaly decemberben hegedült a Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláján, ahol elkápráztatta Trumpot.

„Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb személye, Földünk egyik legerősebb és legnagyobb országának korábbi vezetője a gálaesten – az ünnepi asztalától szinte elsőként felállva – vastapssal köszönte meg az előadásomat, majd odahívott, és baráti kézfogással gratulált – mondta a Blikknek a Prima Primissima-díjas hegedűművész.

Néhány szót is váltottak, Trump azzal viccelt, hogy ő tulajdonképpen a Mága névvel kampányol, ezzel utalva a MAGA, azaz „Make America Great Again” szlogenre.

A volt elnök a Mága Zoltánnak írt levélben a maga – és a felesége, Melania Trump nevében is Isten áldását kérve, jó egészséget és boldogságot kívánt Mága Zoltánnak.

A novemberi választáson újrainduló elnök Mága  fia címére, New Yorkba továbbította a levelét, ezért csak nemrég, a húsvét előtti napokban kapta azt kézhez, noha a születésnapja még februárban volt.

Mága a Blikknek elártulta, hogy az amerikai menedzsere és Donald Trump stábja között már zajlik az egyeztetés, hogy az év második felére tervezett amerikai turnéja során mikor és milyen helyszínen tudnak találkozni.

„Ennek a turnénak a része lenne az a koncert is, amelyet a volt elnök floridai, Palm Beach-i rezidenciáján tartanának.”

A Pesti Vigadóban február 20-án rendezett ünnepi koncertjén Mága Zoltánt, mint a magyar zenei kultúra nagykövetét, levélben köszöntötte Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is.