Budapestről június 4-től hetente öt járatot kínál az ír fapados Tel-Avivba.

A Ryanair közleménye szerint június elejétől összesen heti 40 járata közlekedik Izraelbe több európai bázisáról, Athénból, Bariból, Berlinből, Budapestről, Máltáról, Milánóból és Páfoszról.

A légitársaság járatai június 4-től hetente öt alkalommal repülnek majd Budapest és Tel-Aviv között, hétfő és vasárnap kivételével a hét többi napján.

Fotó: AIRportal.hu

A Ryanair több más légitársasághoz hasonlóan a 2023. októberi rakétatámadások, majd az azt követően indult háború miatt függesztette fel járatait Izraelbe.

A cég februárban újraindította néhány járatát Tel-Avivba, ám a Ben Gurion repülőtér fapados, 1-es termináljának lezárása miatt csak a 3-ast tudta használni, amely magasabb költségekkel járt. A légitársaság ideiglenesen a díjak csökkentését kérte, ám az üzemeltető ezt megtagadta, így a Ryanair néhány hét után újra felfüggesztette a járatokat az 1-es terminál júniusi újranyitásáig – emlékeztetett cikkében a Flightglobal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Wizz Air március elején indította újra járatait Tel-Avivba, amelyek Budapestről hetente három alkalommal, hétfőnként, péntekenként és vasárnaponként közlekednek.