szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csákányi Eszter szerint neki nincs hatalma, és nem miatta került ki korábban Molnár egy Örkény Színház-darabból.

A két színész közösen vett részt az Örkény Színház és a WMN közös, Nyílt lapokkal című műsorában, ahol olyan kérdések hangoztak el, amelyekkel a forgatáson szembesültek először a vendégek – vette észre a Story.

E beszélgetésben tette fel a Molnár Áron a színésznőnek a kérdést: visszaélt-e valaha a hatalmával, használta-e azt az évek során? Ezzel egy korábbi konfliktusukra célzott a színész, amikor – még egyetemista korában – együtt játszott Csákányi Eszterrel, ám váratlanul kikerült a darabból.

„Nekem nincs hatalmam. Ez egy hülyeség” – reagált Csákányi.

Molnár szerintem viszont egy főszerep az hatalom, „és te odajöttél hozzám, majd azt mondtad, te itt most ne improvizálj! Ezt nem érezted a hatalmaddal való visszaélésnek?”.

Csákányi szerint ugyanakkor nem miatta távolították el a darabból a kollégáját.

„Én ott nem Csákányi Eszterként mentem oda hozzád, még akkor sem, ha azt hiszed. Ez egy szerep volt, ebbe én nem szóltam bele” – mondta, hozzátéve, az egy szakmai ügy volt, „mivel a dolog ott, akkor és abban a helyzetben nem mehetett olyan formában tovább”.

Nyílt lapokkal: Bíró Kriszta, Csákányi Eszter, Ficza István, Molnár Áron

Az Örkény Színház és a WMN közös műsora. Második évad. Egy kártyaasztal, amin egy pakli kérdés van. A kérdéseket a nézők küldték. A színészek élesben találkoznak először a kérdésekkel. Ezen felül egymásnak is készültek kérdésekkel, amit az Össztűz során tesznek fel, és a végén néhány extra feladattal is készültünk a csapatoknak.