A diszkont légitársaság augusztus 21-től köti össze Lyont a magyar fővárossal.

Az Easyjet foglalási rendszerében elérhető adatok szerint járatai az augusztus 21-től heti két alkalommal közlekednek majd a Saint-Exupéry repülőtér (LYS) és a Liszt Ferenc légikikötő között.

A menetrendet egyelőre a nyári időszak végéig töltötte fel a légitársaság, de a Budapest Airport lapunkhoz április 8-án eljuttatott közleménye szerint a járatok egész évben közlekednek majd.

Augusztusban a szerdai és szombati napokon, míg szeptember elejétől szerdánként és vasárnaponként repülnek a járatok.

Az Easyjet jelenleg 40 ezer forint körüli áron kínálja a retúr repülőjegyeket az útvonalra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az Easyjet a világjárványt megelőzően, 2019-2020-ban éves szinten közel 50 000 ülőhelyes kapacitással üzemelt ezen az útvonalon. Az újraindítást követően a Budapest Airport kezdetben évi 38 000 ülőhelyre számít, és várakozása szerint a korábbi magas kihasználtsági mutatók alapján már a jövő nyári menetrendben növelheti a járatok sűrűségét a légicég.

Az útvonal forgalma 2019-ben túlnyomórészt, 90 százalék felett a Franciaországból érkező szabadidős utasokból állt, de később a járat egyre népszerűbbé vált a magyarok körében is, így részarányuk 24 százalékra nőtt. A reptérüzemeltető szerint hasonló tendencia várható 2024-ben is. És míg 2019-ben 180 000 francia turista látogatott Budapestre, 2023-ban már 193 000, ami a világjárvány előtti szinthez képest 7 százalékos növekedésnek felel meg – teszi hozzá a közlés.

Frissítve: 2024. április 8.