Mint egy trendi hygge Koppenhágában: Moxy Copenhagen Sydhavnen

 

Amikor Koppenhágába érkeztem, egy olyan szállodát szerettem volna kipróbálni, ami más, mint a megszokott. Olyat, ami magában hordozza a bohém város szellemét és a dán kultúra egyik legmeghatározóbb hangulati elemét a hygge-t. Így találtam rá a Moxy Copenhagen Sydhavnen-re, ami egy trendi, mégis otthonos hely, ahol a skandináv design ötvöződik a melegség érzetével.

 

A Moxy, mint a Marriott szállodalánc új lifestyle márkája a fiatal és a fiatalos szívű utazókat célozza meg azzal, hogy a hotelbe lépve azonnal magával ragadja a nonkonformitás, a nyitottság és a kreativitás világa. Ennek a vidám térnek a központi eleme az recepció, amely a kötetlen dizájn részeként egy olyan klasszikus bárpult alkotóeleme, ahol a szálloda vendége mindig meghívott egy ingyen italra. Körülötte pedig az a hangulatos közösségi tér vonzza a tekintetet, amely a melegség, barátságosság és a jólét jegyében fogant dán Hygge otthonosságát teremti meg.

„Egy igazi Moxyt mindenekelőtt az határoz meg, hogy amikor belépsz a szállodába, rögtön érezned kell a vibrálást, mert azonnal vidám emberek köszöntenek a pult mögül. Emellett azt is jó dolog, hogy szinte azonnal úgy érezheted, hogy azonos hullámhosszon vagy a többi vendéggel. Ezért is szervezünk rendszeresen olyan eseményeket, ahol mindenki azt érezheti, hogy ha este visszatér a szállodába, nem érdemes a szobádban ragadni, mert sokkal izgalmasabb a hallban élvezni az együtt töltött időt” – magyarázza Kathrine Munch-Tranholm a Moxy Copenhagen Sydhavnen igazgatója. Akit a márka kötetlen szellemiségéhez híven a hotel „kapitányaként” aposztrofálnak.

Ez a kellemes, sosem tolakodó, „buli van” hangulat mindvégig érződik a hotelben, ahol a szobák sem az uniformizált kényelmet ígérik. Túlzott kiszámíthatóság nélkül teremtik meg a maximális komfortérzetet. Éppen úgy, ahogy a hallban, a legkülönfélébb típusú és formájú asztalok valamelyikénél elfogyasztott bőséges reggeli is kellemes alapot biztosít a kávé melletti munkához, vagy egy kellemes koppenhágai kalandozáshoz.

Már csak azért is, mert a szálloda elhelyezkedése is tökéletes a város felfedezéséhez. Mindössze pár percnyi sétára található az az S-train, ami 10 perc alatt Koppenhága szívébe, a Tivoli melletti főpályaudvarhoz visz. Ahonnan pedig már gyalog, kényelmes tempóban felfedezhetjük Skandinávia parányi gyöngyszemének minden látnivalóját.

Érsek M. Zoltán