Japán konyha Lufthansa-járatokon

Fotók: Lufthansa

Közel 60 éve kötik össze Japánt Európával a Lufthansa Csoport légitársaságai, amire stílusos módon emlékeznek meg: újra megjelenik a helyi konyha a felkelő nap országa és a kontinens közötti járatok fedélzetén.

A Lufthansa 2023 októberétől helyi japán ételeket szolgál fel a Japánba induló és onnan érkező járatok fedélzetén. A japán útvonalakon utazók a frankfurti és müncheni csomópontjainkon keresztül utazva olyan hagyományos japán ételeket fogyaszthatnak, mint a sushi, a sukiyaki és a soba.

A business osztályon utazók egy speciálisan kurátori gasztronómiai élményre számíthatnak, a hagyományos japán kulináris elrendezés szerint szervezett többfogásos étkezéssel. A kobacsiban és zensaiban felszolgált előételekkel kezdődik, hogy felcsigázzák az étvágyat, a főfogás pedig finomságok sokaságát kínálja.

A Premium Economy és Economy utasok a fedélzeten is élvezhetik a helyi japán ételeket. A First és Business osztályon az ételeket a legfrissebb alapanyagokból készítik, és finom kerámiaedényeken tálalják, így a hagyományos japán éttermek élménye az egekbe emelkedik. A Toyo-ba vagy Oszakába induló vagy onnan érkező járatokra felszálló utasok minden Lufthansa járat fedélzetén előrendelés nélkül választhatnak a helyi étkezési lehetőségek közül.

A Lufthansához hasonlóan a Swiss International Air Lines is bevezette nemrégiben a helyi étkeztetést, és a Tokióból induló és oda tartó járatokon az utasok japán menüválasztékot választhatnak.