szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal nem a Wachowski testvérek rendezik a filmet.

A Warner Bros. bejelentette, hogy egy ötödik Mátrix-film fejlesztései folynak, amelyet most először nem Lana és Lilly Wachowski rendez majd, hanem Drew Goddard, aki a forgatókönyvet is jegyzi, és Sarah Esberggel együtt a produceri feladatokat is elvállalta – írja a Variety.

Lana Wachowski, aki a legutóbbi – nem túl sikeres – Mátrix-rész, a 2021-es Feltámadások rendezője volt, ezúttal executive producerként vesz részt a munkában.

Azt még nem tudni, hogy kik kapnak szerepet, kik térnek vissza a korábbi Mátrix-univerzumból, és a sztoriról is csak annyit árultak el, hogy a történet úgy viszi majd előre a filmek világát, hogy közben nem távolodik el túlságosan attól, ami a sorozatot sikeressé tette.

Goddardot Oscar-díjra jelölték a Ridley Scott által rendezett és Matt Damon főszereplésével készült Mentőexpedíció című filmért. Ő írta a Cloverfield és a Z világháború forgatókönyvét, illetve író-rendezőként alkotta meg a Ház az erdő mélyén klasszikus horrort, illetve a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmet.