szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erős magyar kötődése van a filmnek.

Megjelent egy magyar nyelvű, rövid előzetes az új Alien-filmhez, amely nyáron kerül a mozikba, és amelyet nem mellesleg Budapesten forgattak. Utóbbi mondjuk nem állapítható meg a trailerből, az viszont igen, hogy a film nagyon félelmetes és véres lesz.

A széria atyja, Ridley Scott ezúttal ne rendezőként, hanem executive producerként vett részt a Romulus készítésében, a rendezést, forgatókönyvírást és producerkedést pedig a Gonosz halott-remake-et is jegyző Fede Alvarez vállalta magára.

Az már 2019-ben kiderült, hogy egy újabb előzményfilmről van szó, tehát az események a klasszikus trilógia előtt játszódnak majd. A cselekményről akkor csak annyit lehetett tudni, hogy „fiatalok egy csoportját követi majd egy távoli világban, akik az univerzum legrettegettebb életformájával kerülnek összetűzésbe” – hasonlóan az eddigi Alien-filmekhez. (Ez a tudás azóta sem sokat gyarapodott egyébként.)

A szereplőgárdát olyan ígéretes fiatal színészek alkotják, mint Cailee Spaeny, akit nemrég a Priscilla címszerepében láthattunk. Ő játssza Rain Carradine karakterét, aki társaival együtt küzd meg a vérfagyasztó entitásokkal. Spaeny mellett a főbb szerepekben David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn és Aileen Wu lesznek láthatók.

A filmet augusztus 15-én mutatják be a magyar mozikban.