2024.05.10, Péntek

Hirdetés

Innovatív, korszerű zsalurendszerek segítségével tanulhat a jövő kivitelező generációja a MEVA támogatásával
magyarepitok.hu

Innovatív, korszerű zsalurendszerek segítségével tanulhat a jövő kivitelező generációja a MEVA támogatásával

magyarepítok.hu

2024.04.03. 08:00 - Móré Levente

Látszóbeton felület kivitelezésére is alkalmas eszközöket biztosított a MEVA a Tudásépítő Team számára.

Hirdetés

Hazánk új építőipari szakképzési központja, a Tudásépítő Team létrehozásával nem vállalt kevesebbet a Market, a KÉSZ Csoport és a Bayer Construct, mint megoldási lehetőséget nyújtani a szakemberhiány problémáira, egyben a gyors ütemben változó technológiák fiatalokkal való megismertetésére. Ennek támogatását tűzte ki célul a MEVA Zsalurendszerek Zrt. is, amikor oktatási célra felajánlotta legmodernebb zsalu-megoldásait, oktatási kapacitását.

„Nem ott tart a technológia, ahol száz évvel ezelőtt, az építőipar megváltozott. A tanulóknak megalapozott, biztos tudást kell adjunk, hogy első tagjai lehessenek az építőipari szakmák új generációjának – hangsúlyozta Tóth Áron Gergely, a Tudásépítő Team vezérigazgatója.

Ennek érdekében a lehető legfrissebb fejlesztésekkel kell megismerkedniük, amihez hatalmas segítséget nyújt majd a MEVA által felajánlott zsaluk használatának tananyagba emelése is.

Természetesen az itt tanulók közül vannak, akik vállalkozóként képzelik el a jövőjüket és minden csoportban lehet olyan ember, akiből igazán sikeres vállalkozó is válhat. Egy prosperáló vállalkozáshoz pedig a megfelelő szakmai felkészültség is szükséges. „Mára sok olyan vállalkozó van szerencsére, akik a zsalukat a műszaki megoldásokra tekintettel választják meg. Az ácsok szempontjából persze nincsenek nagy különbségek, de az elemek élettartama és a zsaluval előállítható betonfelületek színvonala terén látszik a különbség, ami saját vállalkozás esetén fontos szempont – mondta Botta D. Mihály, a MEVA vezérigazgatója az átadó ünnepségen.

 

 

Előremutató megoldásokat adtak a diákok kezébe

Amint Oberrecht Kálmán, a MEVA mérnök-szaktanácsadója, oktatási referense kiemelte:

„szeretnénk hozzátenni a saját tudásunkat ahhoz a fantasztikus célkitűzéshez, amit a Tudásépítő Team oktatói és támogatói vállaltak. A lehető legkorszerűbb zsalurendszerünket hoztuk a diákoknak.”

Ezért választották a MEVA számos terméke közül az AluFix kézi falzsalurendszert, hiszen ez a lehető legkönnyebb, ergonomikus kialakítású, műanyag héjjal ellátott alumínium zsalu a kínálatukban, így gyakorolni ezzel a legkényelmesebb. Szerettük volna, ha emellett megismerhetik az ejtőfejes MevaDec födémzsalurendszert is a tanulók, mert ezzel nagyon hatékonyan lehet dolgozni. Két-három nap után már bontható a zsaluzat és csak a pontszerű támaszok maradnak a felületen, így a zsalu nagyon gyorsan újra beépíthető egy másik ütemben.

EuMax állítható, tűzihorganyzott acél födémtámaszok képezik a MevaDec rendszer alátámasztását.

„Dunakeszin építettünk zöldmezős beruházásban egy nagyméretű csarnokot - mely a MEVA új központi telephelye -, ahol 400 m2-es bemutatóteret rendezhettünk be” – részletezte Botta D. Mihály. „Itt a teljes termékválasztékunk megismerhető lesz és mutathatunk majd olyat is a tanulóknak, ami túlmutat a műhely körülményeken – különösen az eszközök karbantartási szükségleteit, hiszen ez egy zsalu esetén kiemelten fontos.”

 

 

Amit betonba öntünk, egy életre szól

Könnyen megeshet, hogy legfrissebb tudást a fiataloknak kell majd az építkezésekre vinnie. Különösen igaz ez a látszóbeton felületekre, amelyek elkészítéséhez a MEVA zsaluk műanyag héja nagy segítséget jelent, hiszen ezek kivitelezése külön szakmai kihívás. „Műanyaghéj-javítási, polírozási metódusunk – tette hozzá Oberrecht Kálmán – kiemelkedik a piacon, amit örömmel mutatunk meg a diákoknak.”

Amint a MEVA vezérigazgatója a diákokhoz fordulva kiemelte: az általuk biztosított zsaluelemekből szinte bármit –ferde, egyenes és íves falat, alapot vagy épp födémet – meg lehet építeni. Ha pedig a diákok az oktatáson odafigyelnek, sok olyan újdonságot tanulhatnak meg, amelyeket gyakran az őket tanító mesterek sem ismernek.

„A zsaluzás egy gyönyörű szakma és azok az épületek, amiket segítségükkel emelünk, itt maradnak velünk egy élethosszig. Sőt, akár tovább is.”

 

 

Galéria

SzakképzésMEVA Zsalurendszerek Zrt.Market Építő Zrt.KÉSZ CsoportBayer Construct Zrt.Tudásépítő-Team ÁKK Nonprofit Zrt.oktatásszakképzés

Hírlevél

Hirdetés