Hirdetés

Hamarosan sokkal könnyebb lesz hozzáférni a ChatGPT-hez



|

Az OpenAI eltöröl egy korábbi megkötést a mesterséges intelligenciára épülő chatbot kapcsán.

Hirdetés

Nagyjából másfél év telt el azóta, hogy az OpenAI elérhetővé tette a gyakorlatilag bármilyen feladattal megbirkózó mesterséges intelligenciás szöveggenerátorát, a ChatGPT-t, azóta pedig szépen kibővült a szolgáltatás, hiszen először az extra funkciókat kínáló fizetős csomagok jelentek meg, egy ideje pedig már a felhasználók által készített egyedi chatbotok is zöld utat kaptak, amelyekkel hamarosan pénzt is kereshetnek a készítőik.

Habár a chatbot alapvetően ingyenes, a fejlesztő eddig előírta, hogy csak regisztrált fiók birtokában férhetünk hozzá, ám most végre elbúcsúzhatunk ettől a korlátozástól.

Az OpenAI nemrég egy blogposztban harangozta be, hogy április 1-től kezdve eltörli a regisztrációs kötelezettséget, első körben néhány régióval indítva, majd fokozatosan minden piacra kiterjesztve az egyszerűsített hozzáférést. Az új rendszerben az érdeklődőknek elég lesz felkeresniük a ChatGPT weboldalát vagy elindítaniuk a mobilos klienst, és máris kezdődhet a csevegés.

Hirdetés

Meglepő módon az OpenAI a regisztráció nélküli felhasználóknak is lehetővé teszi, hogy a Beállításokon belül kikapcsolják a beszélgetések monitorozását, így ha nem akarjuk, nem muszáj hozzájárulnunk ahhoz, hogy a csevegéseinkben gyűjtött adatokkal trenírozzák a szolgáltatást hajtó GPT nagy nyelvi modellt.

A fejlesztők ugyanakkor felhívják rá a figyelmet, hogy ennek ellenére is lesz előnye a regisztrált profiloknak, mivel csupán ezek birtokában menthetjük a chates előzményeinket, oszthatjuk meg a beszélgetéseinket és oldhatunk fel olyan extra funkciókat, mint a hangalapú parancsbevitel vagy az egyedi utasítások támogatása.

Cikkünk írásakor Magyarországon ugyan még nem volt elérhető a regisztrációmentes hozzáférés, de az OpenAI ígérete szerint végül mind a 185 támogatott országban így alakul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.