eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kiss Róbert Richard: új úti célokat fedeznek fel a magyar turisták

Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő szerint az áremelkedés nem vetette vissza a magyarok utazási kedvét. Az InfoRádió Világszám című utazási magazinjának szerkesztő-műsorvezetője úgy véli: Horvátország, Görögország, Törökország, Olaszország és Spanyolország idén is népszerű külföldi úti célok lesznek.

Általában az utazási kiállítás februári időszaka az, amikor már sokan foglalnak Magyarországról, bár manapság már az algoritmusok világa határozza meg a foglalásokat – fogalmazott az InfoRádióban Kiss Róbert Richard, hozzátéve: aki korábban tud dönteni, kedvezőbb árakat is találhat. „Bár a legkedvezőbbeket akkor érjük el – mindegy, hogy mikor és hova utazunk –, ha keresünk valami jó olcsót, és akkor talán egy filléres, 10-20 ezer forintos repülőjegyet is ki tudunk fogni” – jegyezte meg.

A turisztikai szakértő elmondása szerint Horvátország továbbra is vezet a magyar turisták körében, Görögország ismét reneszánszát éli, ahol tavaly már többet költöttünk, mint a padémia előtti 2019-es évben. Összességében pedig az is látható, hogy

az árak emelkedése nem vetette vissza a magyarok utazási kedvét, tehát jó évet zártak tavaly a magyar utazási irodák

– tette hozzá.

Jelek szerint idén is fogunk utazni – folytatta az InfoRádió Világszám című utazási magazin szerkesztő-műsorvezetője –, nem csak Görögországba indulnak különjáratú repülőgépek, hanem sok más útcélra is: „Törökországban az ultra all inclusive szállodák világát keressük, Olaszországban pedig már Bibionén túl egész Riminiig vagy akár Bari környékére is ellátogatunk”. Mint mondta, általában a „fapados járat–szállás–transzfer kombók működnek”, de az utazási irodák különjáratú repülőgépei is népszerűek, utóbbiakat főleg azok használják, akik Egyiptomba vagy Tunéziába utaznak a nyári időszakban, hiszen ezek az úti célok is rendkívül ár-érték arányosak. Bulgáriában, a Fekete-tenger partján elterülő Napospart szintén felkapott a magyar turisták körében, és divatossá vált felfedezni Montenegró strandjait is.

„Picit túlmegyünk a szokásos területeken, új úti célokat is felfedezünk, de azért megvannak a nagy klasszikusok”

– fogalmazott Kiss Róbert Richard, példaként említve Spanyolországot, azon belül Malaga környékét, valamint Mallorca és Ibiza szigetét.

Változásokat illetően a szakértő elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Királyságba készülők ne felejtsék el, a belépéshez útlevélre van szükség, amivel rengeteg probléma van. Kiemelte azt is, hogy egy-egy úti cél esetében bizonyos – korábban ingyenes – szolgáltatásokért, látványosságok megtekintéséért fizetni kell, például belépődíjas lett az isztambuli Hagia Sophia nagymecset vagy épp az olaszországi Velence városa. Görögországban pedig a szálláshelyeket terhelő adó növekedés hajtja felfelé az árakat.

Külföldi nyaralások esetében, ha fapados légi járatot választunk, fontos, hogy időben kiérjünk a repülőtérre, máskülönben „bukhatjuk” az utazást – emelte ki végezetül a turisztikai szakember, hozzátéve: ha az utazási irodák biztonságát választjuk, akkor javasolt, hogy próbáljunk meg kellő időben dönteni, és akkor biztos, hogy olyan helyre, olyan időben utazhatunk, ahová szeretnénk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×