Nothing Phone 2a - semmi nem drága

Lefelé bővítette kínálatát a Nothing, ez természetesen a funkcionalitás megcsonkításával járt, mégis megtartotta a márkára eddig jellemző egyedi vonásokat az olcsósított modell.

Bevezető

Túlzás lenne azt mondani, hogy üstökösként robbant be a mobilos piacra a korábbi OnePlus alapító, Carl Pei által életre hívott Nothing, de a szokásosan ügyes, alulról építkező marketing és a mesterségesen generált hype mellett az eddig kiadott telefonok (Phone (1) és Phone (2)) is kifejezetten jól sikerültek. Árban is el tudták helyezni ezeket a Samsung-Apple és a Redmi-Poco szint közé jelezve, hogy még nem a prémium szegmenssel mérik össze magukat, de magasabbra tartják a termékeket, mint a kínai brandek futószalagon érkező modelljeit.


[+]

Azt is pontosan felmérték, hogy ha bármilyen jelenlétet el szeretnének érni, akkor kell nyújtani valami olyan extrát, amit mások nem. És nem kell ez egy vadiúj, csodálatos technológia legyen, nem kell feltalálni valami olyan funkciót, ami eddig telefonban még nem volt (pedig ilyen próbálkozások rendre vannak az iparágban: projektor, hátlapi e-ink kijelző, monokrómban fotózó kamera, hátlapra pattintható extra izék, lehetne ezt még sorolni), hanem sokkal egyszerűbb, olcsóbb és látványosabb, ha valami formatervi trükköt találnak ki. Ez lett a Glyph-interfész és a transzparensnek tűnő hátlap elegye, amivel a Nothing legalább hátulról teljesen egyedi, elsőre azonosítható, ráadásul még bizonyos szempontból extra funkcionalitással is kecsegtet.


[+]

Ez a dot-matrix, sok szempontból minimalista és monokrómba hajló formatervi sajátosság nem csak a telefonokon, hanem azon a két TWS headseten is visszaköszön, ami szintén piacon van egy ideje, Carl Pei és csapata pedig kimondottan aktívan kommunikál a közösségi médiában és rövid idő alatt keletkezett egy szűk, de igen lelkes rajongótábor is úgy, hogy a Nothing nem a klasszikus marketinghengert tolja óriásplakátokkal és hatalmasra duzzasztott bejelentési ceremóniákkal. Ügyesen kezelik a techsajtót is, Barcelonában még a 2a bejelentése előtt volt például egy kötetlen vacsora, ahol véletlenül, mintegy szívességből megengedték a résztvevőknek, hogy lefotózgassák az újdonságot, így jutott el a mi kezünkbe is egy héttel a hivatalos premier előtt a telefon. Szóval ügyesek, fiatalosak, jól rezonálnak a trendekre, ráadásul az eddigi két telefonjuk tényleg jól sikerült, a tavalyi és az egy évvel korábbi karácsonyi ajánlókba is bekerültek ezek a modellek, pedig ott alapvetően az ár/érték arány alapján válogatunk. Innentől pedig tényleg érdekes volt, hogy mit kezdenek egy kategóriával lentebb, hiszen a Phone (2a) pont ide lő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés