Manapság már nem meglepő, hogy az elektromos éra hajnalán egyre több gyártó jelenti be a belsőégésű motorok hattyúdalát. Ettől függetlenül még mindig megdöbbentő, amikor valóban elérkezik a búcsú pillanata. Ezúttal a Volvo a középpontban, hiszen a kínai tulajdonban lévő svéd gyártó nem épít több dízeles autót, az utolsó is kigördült a gyártószalagról.

A Volvo idestova 45 éve gyárt dízelmotorral szerelt autókat, amelyekből több millió kelt el világszerte, ám a minap legördült, és a göteborgi múzeumba távozó XC90 SUV az utolsó dízelmotoros autó, ami a Volvo gyárát elhagyja. A svédek 2040-re kizárólag zéró emissziós autót készítenek, így összességében már a benzinesek és hibridek napjai is meg vannak számlálva. Ezekről a trendekről még tavaly nyilatkoztak a gyártó szakemberei New Yorkban a klímahét keretei között.

Februárban is mérföldkövet élt meg a márka, hiszen akkor az utolsó dízel V60 hagyta el az üzemet. Az utolsó dízelmotoros Volvo, a már említett XC90 pedig már úton van a gyártó múzeumába, Göteborgba, ahol kiállítási darabként él tovább, szimbolizálva az autógyár dízelkorszakát, amely 1979-ben kezdődött, s idén ért véget.

Akkoriban a Volvo 244 GL D6 volt az első személyautó a világon, amelybe hathengeres dízelmotor került – amikor a dízelek csak taxisofőrök és a hosszútávú utazók választása volt. Persze a technológia hamar közkedveltebbé vált. Olyannyira, hogy 2012 és 2016 között a világban eladott autók fele dízelmotorral került értékesítésre. Mintegy 9 millió dízelt adott el a Volvo összesen a 45 év alatt.

Ezeknek az erőforrásoknak az elsősorban a VW miatt kirobbant dízelbotrány tett keresztbe 2015-ben, ám az ügy magával rántotta a komplett technológiát, gyártótól függetlenül. Ennek az eredménye, hogy ma már alig találunk dízeleket az árlistákon. A Volvo pedig a Geely hátszelével könnyedén nyargal át szép lassan az elektromos hajtásláncokra, amit jól mutat, hogy az EV-k értékesítése a márkán belül 70%-kal nőt 2023-ban, s a cél, hogy 2040-ben már csak villanyautókat árusítson a Volvo.