eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash

Új életre kel egy régi funkció a Facebookon

Kedden jelentette be a Facebook, hogy nagyobb hangsúlyt fektetett a bökés (poke) funkció használatára, többek között lehetővé téve, hogy bármelyik ismerősünket megbökhessük.

A bökés a Facebook 2004-es indulásakor már létező, de mára feledésbe merült funkciója, ami a 2000-es években nagy slágernek számított. Meghatározott funkciója nincs, csupán egy gyors, egyszerű és vicces módja annak, hogy felhívjuk az ismerőseink figyelmét. Ha valakinek bökést küldünk, az illető kap róla egy értesítést, mi pedig várjuk, hogy reagáljon, például egy visszabökéssel - foglalta össze az Index a mostanra szinte elfeledett lehetőséget.

Mint írják, a Facebook szerint az új, apró változtatásoknak köszönhetően az elmúlt hónapban 13-szor annyit használták az emberek a bökés funkciót, mint azelőtt. A bökést használók több mint fele a 18-29 éves korosztályba tartozott, ami azért érdekes, mert sokan közülük még nem használták a közösségi platformot, amikor a bökdösődés az aranykorát élte.

A vállalat idén ünnepli 20. születésnapját, többek között ennek apropóján tett kísérletet a bökés népszerűségének felélesztésére.

A lap megjegyzi, ha bárki sietne a Facebookra, hogy akár nosztalgiából, akár csak úgy szétbökdösse ismerőseit, sajnos csalódni fog, mert a jelek szerint Magyarországon még nem léptek életbe a frissítések, amelyek könnyen elérhetővé tennék a funkciót.

Helyette még a régebbi módon, a sterilen elkülönített és legegyszerűbben az internetes keresőből elérhető "Pokes" oldalra kattintva választhatjuk ki, hogy mely barátaink figyelmét szeretnénk ily módon magunkra vonni - írják.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×