eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Régóta várt frissítést kap a Chrome böngészője

Az Android régi problémáját oldják meg.

Hatalmas fejlesztést kap hamarosan az Android alkalmazáson belüli böngészője, a Chrome custom tabs.

Ezen a néven még bizonyára nem ismerős sokaknak, pedig gyakran használt funkcióról van szó: ez az a Chrome technológiájára épülő szolgáltatás, ami egy alkalmazásban lévő hivatkozást úgy nyit meg, hogy közben nem lép át a Chrome böngészőbe - írta a hvg.hu.

Csak egy példa: ha mondjuk a levelező alkalmazásában egy e-mailben lévő linkre kattint, az megnyílik a levelezőappon belül, és nem léptet át a rendszer a Chrome-ba. Ám ezt az oldalt nem lehet eltenni későbbre, vagy visszatérni hozzá máshogy, a bezárásával pedig adott esetben a beírt adatok is elveszhetnek.

Ez azonban hamarosan a múlté lesz, a Google ugyanis fejleszti a beépített böngészőt, így a böngészőlapokat már kicsinyíteni is lehet – írja az Android Police. Ez azt jelenti, hogy ha vissza szeretne térni az alkalmazásba, például valamilyen adatért, akkor a megnyitott böngészőlapot a bal felső saroknál lévő, lefelé mutató nyíl megérintésével „ledobhatja”. Így ez az oldal egy lebegő panellé válik, hasonlóan a videós appok kép a képben (PiP) funkciójához, és később is elérhető.

Mivel a funkció a Chrome technológiáján alapul, a böngészőt kell frissíteni hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×