focivilag

Allegri és a Juve útjai elválnak a nyáron?

3 perces olvasási idő

Egy hónappal ezelőtt még minden szép és jó volt a csapat háza körül, azonban a legutóbbi 8 meccséből egyet nyert meg a csapat és nemcsak a szurkolók elégedetlenek, házon belül is megosztó lett Allegri személye.

A livornoi születésű edzőt megmentőként hozták vissza, egy ötéves terv részeként, melynek célja az volt, hogy az ötödik év végére egy versenyképes csapatot hozzon létre Allegri. Azonban a célt finoman szólva se sikerült eddig elérni. A vezetőség ugyan eddig kiállt Allegri mellett, és nagyon úgy nézett ki, hogy 2025-ben lejáró szerződését szívesen meghosszabbítanak. Viszont az elmúlt 1 hónapban nagyot fordult a világ, nemcsak a csapatnál de az edzőnél is. 

A pletykák szerint Allegri állítólag nincs megelégedve a csapatot körülvevő légkörrel és a kritikákat is egyre nehezebben viseli, emiatt akkor is lemond a nyáron ha új szerződést kínálnak neki. Giuntolinak állítólag nem tetszett Allegri kifakadása a Genoa meccs utáni sajtótájékoztatón, ahol ingerülten válaszolt egy újságírónak, és a sportigazgató szerint nem Max a megfelelő ember a Juve újjáépítéséhez, emellett a pletykák szerint az öltözőt is elvesztette a mester, ami egy újabb fekete pont Giuntoli listáján.

A csapatnál többek nincsenek megelégedve Allegri játékfelfogásával és ez már több konfliktushoz vezetett a játékosoknál. Erről már többször írtunk, Vlahovic és Chiesa kapcsán lehetett a legtöbbször olvasni arról, hogy nem tetszik nekik az edző túlságosan is defenzív felfogása. Rajtuk kívül Kostic, aki idén sokkal halványabb mint tavaly és ő is egyre elégedetlenebb a helyzetével, de ha körbenézünk a kereten belül, kevés olyan játékos van, aki valóban brillírozna Allegri kezei alatt. Vlahovic ugyan szerzett már 15 gólt, és második helyen van a góllövőlistán, de a Genoa ellen látszott rajta, hogy nagyon frusztrált, aminek egy kiállítás lett a következménye. Jelentések szerint a szerb azért idegeskedett, mert nem szolgálták ki a társak és nagyon elszigetelt volt fent az ellenfél kapujánál. 

Amennyiben Allegri és a Juventus útjai elválnak, három lehetséges utód jöhet szóba. 

Thiago Motta

A brazil-olasz ex interista nagyon jó együttest faragott a Bolognából, akik a tabella 4. helyén tanyáznak, ezzel megelőzve a Roma, Atalanta és Lazio együttesét is.Több klub is figyelemmel kíséri az edző eredményeit és valószínűsíthető, hogy nem a Juve lesz az egyetlen klub, akik szerződtetni szeretnék majd Mottát a nyáron. A Juventusnál őt tartják a top favoritnak és a hírek szerint már készítettek is egy kétéves szerződést, ami az eredmények függvényében 3 évre is kitolódhat. 

Vincenzo Italiano

Italiano állítólag a nyáron elhagyja a Fiorentinát, de az eredményei és csapata által mutatott játéka miatt valószínűsíthető, hogy nem lesz sokáig munkanélküli. Vezetése alatt a Fiorentina ugyanis Konferencia Liga-, és Olasz Kupa döntőt is játszott tavaly, azonban mind a két kupában végül elbukott az esélyesebb csapattal szemben, de egyik döntőben se játszottak alárendelt szerepet a Violák.

Raffaele Palladino

A fiatal olasz manager stabil középcsapatot faragott a tavaly feljutott Monzaból, akik bármelyik csapattal képesek ki-ki meccset játszani. Palladino ráadásul volt Juve játékos, így ismerős környezetbe csöppenhet bele, amennyiben őt választja a vezetőség. 

Ezek ugyan eddig mind csak pletykák, ami biztos, hogy Allegrit szezon közben nem fogja meneszteni a klub és ameddig ő az edző nem is fognak újat kinevezni. Emellett ne feledjük, hogy egy hónapja még bajnoki címről álmodoztunk és a játék is kezdett formálódni, nem szabad pillanatnyi eredmények alapján ítélkezni.