SG.hu

A Nikon felvásárolja a RED mozikamerákat gyártó vállalatot

A Nikon bejelentette, hogy meg nem nevezett összegért megvásárolja a RED-et, a csúcskategóriás mozifilmes kamerákat gyártó vállalatot.

A Nikon teljes tulajdonú leányvállalattá válik a RED, amely leginkább a digitális mozifilmes kamerákról, többek között a RED One 4K-ról és a V-Raptor X-ről ismert. A Jim Jannard (az Oakley alapítója) által 2005-ben alapított cég székhelye a kaliforniai Foothill Ranchban található, és körülbelül 220 alkalmazottat foglalkoztat. Az eladással kapcsolatban nem hoztak nyilvánosságra elbocsátási terveket. A RED kameráit olyan népszerű produkciókban használták, mint a Nyerd meg az életed (Squid Game), a Birmingham bandája (Peaky Blinders) és a Captain Marvel - a Nikon ezen a piacon tervez terjeszkedni a felvásárlással. A Nikon az elmúlt években kivonult a fényképezőgép-piac kevésbé jövedelmező területeiről, többek között leállította az új DSLR fényképezőgépek fejlesztését.

A lépés mindkét fél számára előnyös lehet, ahogy azt Jarred Lang, a RED elnöke a Facebookon megosztotta: "Ez a stratégiai partnerség egyesíti a Nikon kiterjedt múltját és szakértelmét a termékfejlesztés, a képfeldolgozás, valamint az optikai technológia és a felhasználói felület területén szerzett know-how-t a RED forradalmi digitális mozifilmes kameráival és díjnyertes technológiáival." Bár a RED leginkább digitális mozifilmes kameráiról ismert, 2018-ban a RED Hydrogen One megjelenésével megpróbált megjelenni az okostelefonok piacán. A telefon holografikus kijelzővel és a moduláris kiegészítők támogatásával büszkélkedhetett, de kudarcot vallott, és egy évvel később leállították.


A felvásárlásra kevesebb mint egy évvel azután került sor, hogy a RED felhagyott a Nikon ellen a videotömörítési szabadalmainak megsértése miatt indított perével. A RED 2022-ben perelte be a Nikont, mert az állítólag lemásolta az adattömörítési technológiáját a Nikon Z9 kamerájához készült firmware-frissítésben. A Nikon válaszul kétségbe vonta a RED szabadalmainak jogosságát, de az ügyet tavaly áprilisban elutasították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!