eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Balról jobbra: Tordy Géza, Jordán Tamás, Király Levente, Haumann Péter, Molnár Piroska, Szacsvay László és Bodrogi Gyula, a nemzet színészei, mielőtt új tagot választanak az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari színésznő helyére a Nemzeti Színházban 2021. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Türelmetlenek a Nemzet Színészei

Benedek Miklós halála miatt új tagot kellett volna már választaniuk, de a Nemzeti Színház igazgatójának balesete miatt csúszik a döntés.

Még mindig nem tűzték ki az új Nemzet Színésze kiválasztásának időpontját. A tekintélyes társaság tagjai már szeretnék kiválasztani a januárban elhunyt Benedek Miklós helyére az új tagot – írja a Blikk.

Bár Benedek Miklóst február 6-án kísérték az utolsó útjára, azóta sem nevezték meg, ki kerül a helyére. Eredetileg február 14-re tűzték ki a választást, ám azt az időpontot Vidnyánszky Attillának, a Nemzeti Színház igazgatójának sérülése miatt lemondták: a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán szenvedett súlyos balesetet.

A lap értesülései szerint azóta sem tűztek ki új időpontot a választásra, ami előtt a Nemzet Színészei is értetlenül állnak, hiszen az eseményt nem az igazgató, hanem az intézmény titkára szokta lebonyolítani.

"Még mindig nem tudunk semmit, hiába érdeklődünk a színház titkárságán, nem tudják az új időpontot. Érthető, hogy Vidnyánszky Attila még nincs olyan állapotban, hogy személyesen legyen jelen, de akkor miért nem tartjuk meg telefonon a választást? Mindig vannak olyan tagok, akik nem tudnak eljönni a találkozóra, ők is telefonon szoktak bejelentkezni. Szerintem ezt most is meg tudnánk oldani" – mondta Bodrogi Gyula.

Jordán Tamás feszültek amiatt, hogy még nem tudtak választani, de hozzátette: az alapító okiratban az szerepel, hogy a Nemzeti Színház igazgatójának is jelen kell lennie, ezért kell megvárniuk, hogy felépüljön.

„A Nemzet Színésze címet – a kulturális miniszter egyetértésével – a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatója adományozza” – közölte a lap érdeklődére a kulturális tárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×