Manapság nagy divatja van a csupakijelzős, érintőgombos műszerfalnak, azonban az Euro NCAP is meglátta ennek a jelenségnek azt a hátrányát, amit már számos újságíró szóvá tett: az érintőfelületek kezelése elvonja a figyelmet és ezáltal csökken a biztonság. A fizikai gombok tehát feltételei az 5 csillag megszerzésének innentől.

Richard Schram, az Euro NCAP technikai vezetője próbálja ösztönözni arra a gyártókat, hogy a könnyen használható, fizikai kezelőszerveket ne hagyják el teljesen a műszerfalról. Az irányjelzők, az ablaktörlő és a fontosabb fények mindenképp fizikai kapcsolókkal kell, hogy működtethetők legyenek.

Csak kijelzők, gombok már alig vannak

Az érintőképernyők sok esetben már az alapfelszereltség részét képezik, s a gyártók minden funkció kezelését próbálják ezeken megoldani: a navi és a hifi mellett manapság már a klímát is tapicskolással kell kapcsolgatni, ahogy szinte már mindent. Az érintőkijelző menüjében való navigálás, illetve a felület tapogatása pedig hatványozottan elvonja az útról a figyelmet, miközben a fizikai gombok használata sok esetben odapillantás nélkül is megoldható.

Az eljárást 2026-től vezeti be a szervezet, amely innentől kezdve 100 pontból 5 pont súlyozással fogja értékelni a járművezetés során használandó kezelőszervek biztonságos használatát. Ettől azt várják, hogy a gyártók ismét egyszerűbben kezelhető kapcsolókat helyezzene a műszerfalra, ami fokozza a biztonságot, hiszen a figyelmet kevésbé vonják el.

Szinte mindent a kijelzőn lehet kapcsolni

Jelenleg számos gyártónál láthatjuk, hogy már a főbb funkciókhoz sincsenek társítva megfelelő fizikai kezelőszervek, így például a Tesla indexmegoldása és az ablaktörlő bajuszkapcsoló hiánya is ide értendő, de a BMW-kben is már csupán érintőfelületen lehet a fényszórót kapcsolni. Ezekkel a megoldásokkal a gyártók bizony nem fognak teljes pontszámot kapni 2026-tól.