Életmód

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A genderelmélettel ellentétben a férfi és a nő megkülönböztetése az, amely "termékeny kontrasztot" teremt.

2024.03.01 18:13MTI

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

A katolikus egyházfő korunk "rossz ideológiájának" nevezte a genderelméletet, amely - hangoztatta - megszünteti a különbségeket, és mindent egyenlővé akar tenni.

"A különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti" - jelentette ki Ferenc pápa.

Korunk legnagyobb veszélyének nevezte a genderideológiát. Úgy vélte, a genderelmélettel ellentétben a férfi és a nő megkülönböztetése az, amely "termékeny kontrasztot" teremt.

Ferenc pápa beszédében egy olvasmányélményére emlékeztetett; Robert Hugh Benson 1907-ben megjelent, A világ ura című regényére. A pápa kifejtette, hogy a jövőről szóló regény jóslatként szólt, mivel előre vetítette az összes különbség eltörlésének szándékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.