Kamuesküvő NAV módra – 2100 forint a légitársaságok profitja – Megfigyeli a munkahelyi chatet az AI?

Dátum

Megosztás

A NAV kamuesküvőt tartott, ahol viszonylag olcsón, 600 ezer forintból egy teljes ceremóniát szerveztek le. Bírságot kapott a DJ, a sminkes, a tortás és még az autómosó is. Utasonként 2100 forint a profitja egy repülőtársaságnak. Akkor mégis hogy tudnak folyamatosan a levegőben lenni? Itt egy szoftver, ami megfigyeli a munkavállalók kommunikációját, és a lehetséges negatív dolgokat szűri ki. Jó ez a munkavállalóknak, cégvezetésnek? A podcastból kiderül!

A mikrofonok mögött Mándó Milán és Nyiri Donát.

Youtube-on itt éred elSpotify-on ittApple Podcast-ban itt, vagy az alábbi lejátszókon keresztül:

Heti híreink és témáink:

0:00 – Intro – Eszti síelés közben is hírt olvasna fel
2:03 – Esküvő
10:38 – Légitársaságok profitja – Ennyi?!
17:02 – Megfigyeli a munkavállalót az AI

Esküvőt szervezett a NAV, mindenkit megbüntetett

Elvileg kamu esküvőt tartott a NAV, mesélte egy ott dolgozó a Rádió 1-nek. Ha igaz akkor is érdekes, ha nem akkor pedig Balázsék jó benyalták ez a hírt. A NAV nem cáfolta így egy hét után, de a sajtó anyagok között 1 évre visszamenőleg sem találtunk ilyet. 

Az „esküvőt” egy hónap alatt szervezeték le és körülbelül félmillió forintba került a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Bírságot kapott a DJ, a sminkes, a tortás és még az autómosó is. 

„A rendezvényszervező betámadott minket, hogy megszondáztat mindekit, mert az adóellenőrök munkában nem ihatnak. Akkor mondtam neki, hogy ezzel egy probléma van, azok, akik a jegyzőkönyvet felvették nem ittak” – mesélte a nő a Rádió1-nek. 

Milán elmondta, hogy lényegében jogosan szervezték meg, mert ilyen típusú adóellenőrzést csak akkor tudsz végezni, ha pont akkor ellenőrzöd őket, ahogy ők valójában „nyitva vannak”, ahogy élesben szolgáltatnak. Egy esküvő esetén, esküvőn. Például egy éjszakai klubot nem tudnak délelőtt 11-kor ellenőrizni. 

Amit felvetett Milán és Donát is, hogy mivel nem volt fotós, ez miért nem tűnt fel a többi vállalkozónak. Szerintük, mivel nincsenek kapcsolatban egymással, így a tényleges „esküvőig” fel sem tűnik nekik, maximum ott lehet gyanús, hogy se egy videót, se egy fotót nem készít senki. Ez pedig amiatt volt, mert a NAV-os ellenőrök kilétére nem biztos, hogy a hatóság szeretné, hogy fény derüljön.

Egy cikknek az a baja az esettel, hogy a kishalakat támadták be (600 ezer forint volt az esküvő költsége). Donát szerint meg pont, hogy jogosan tették. Az olcsók, azért olcsók, mert csalnak és amellett hogy kérdéses a minőség még adót sem fizetnek. Rendes árkategóriája szolgáltatóknál fel sem merült egynél sem, hogy ne adna azonnal díjbekérőt, számlát, mindent.

Forrás: Pénzcentrum

Utasonkét 2100 forint a profitja egy repülőúton egy légitársaságnak

Te üzemeltetnél légitársaságot úgy, hogy mindössze 2154 Ft profitod van utasonként? Ha fapados légitársaságot üzemeltetsz, akkor ennél lehet alacsonyabb, hiszen ez az átlag profit. Naponta 90 000 repülő szeli át az égboltot. Csak, hogy további adatokat hozzunk, 88 repülője van a magyar kötődésű Wizz Air-nak. Bár az alábbi ábra a nagyobb légitársaságokra van szabva, a Wizz Air-nél a munkaerő és az üzemeltetési költésgek lejjebb vannak szorítva, igaz arányában a jegyárak is. Nincs ingyen ebéd tehát a légitársaságoknál, az extrém magas költségek mellett a profit eltörpül.

Ha átlagosan 150 utassal számolunk, akkor 315 000 forint profit egy úton. 

Forrás: IATA

Persze, itt felmerül az is, hogy 160 kört csinálnak egy nap a repülők, feltételezve Milán szerint – így azért összeadódik a profit. Ha a légitársaság szempontjából a legoptimálisabb helyzetet nézzük, akkor egy úton durván 300 ezer forint profitja van. Azért az látszik, hogyha ezt 160 útra vetítjük ki, akkor összeadódik, és ott már összességében egy napi repülés 48 millió forintot hoz profitként.

Megfigyeli a munkavállalót az AI?

A Hustle oldalán találtam ezt a cikket, ami az Aware applikációról szól. Ezt az startupot 2017-ben indította Jeff Schumann, aki jelenleg is a CEO, mára már a Nestlé, Walmart, Delta Air Lines és a Starbucks is az ügyfeleik között van. Maga a termék egy AI alapú szolgáltatás, ami korábbi munkavállalók interakcióit, beszélgetéseit kapta meg információként hogy kiszűrje: 

  • Hogyan éreznek egy üzleti döntéssel kapcsolatban az alkalmazottak
  • Történik-e diszkrimináció, vagy bully-ing
  • Osztanak-e meg bizalmas információkat egymással a munkavállalók
  • Esetleg küldözget-e valaki helytelen üzeneteket, videókat, képeket (leginkább zaklatja-e valaki a másikat)
  • És hogy milyen gyakran kommunikálnak egymással a különböző osztályok

A szakértők aggódnak, hogy ilyen termékek léteznek, mint az Aware, és ez ijesztő lehet. Ugyanakkor az Aware lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy eldöntsék, milyen kockázatokat és kifejezéseket jelöljenek meg – például erőszak, zaklatás, bennfentes kereskedelem stb. -, de anonimizált adatokat használ, és állítólag nem tudja megmondani a munkáltatónak, hogy melyik alkalmazott mit csinál. 

Egy másik eszköz, az eDiscovery képes megjelölni az üzeneteket bizonyos kockázatok esetén, és azonosítani egy adott munkavállalót.

Donát felhozott egy más applikációt, ami az online meeting közben értékelte, érzékelte a hangulatot, ki mennyire volt aktív. Viszont ez az applikáció, az Aware teljesen más, mivel ez nem egy újabb AI megfigyelőeszköz a vállalatok számára. Ez nem azt nézi, hogy mozog-e az egered, vagy mennyit dolgozol egy nap, hanem a zaklatást, a bennfentes kereskedelmet, a szexuális tartalmakat figyeli, és szűri ki.

Korábbi hírszemlék:

Tóth Levente
Tóth Levente
Tóth Levente vagyok, a Minner csapat negyedik tagja, tartalomgyártó. A tartalmak közül legszívesebben a technológiai újítások és az AI köt le, tőlem ezekről fogtok leginkább olvasni.