Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a szezon az eplényi síterepen

2024.02.22. Bata Attila

A Síaréna Vibe Park közösségi oldalán jelentette be, hogy február 23-án tartanak nyitva utoljára. Pénteken befejezik az idei síszezont, azután már tavaszi-nyári programokkal várják a látogatókat.
Emlék az idei szezonból
Emlék az idei szezonból
Eplényben az idei szezonban először december 4-én indították be a sílifteket. A folyamatos üzemeltetést január elején az enyhe időjárás szakította meg. Nyolc nap szünet után frissen hóágyúzott pályákkal január 9-én indult újra a szezon. A február eleje óta tartó enyhe időjárás lehetetlenné tette a hópótlást, így a pályák egyre jobban romlottak, az utolsó héten már csak a kezdők tudtak gyakorolni.

Számításaink szerint az idei szezonban a Síaréna 73 napon át üzemelt.
Így búcsúzik a Síaréna a 2023/24-es szezontól | Kép: facebook
Így búcsúzik a Síaréna a 2023/24-es szezontól | Kép: facebook
Mostantól hazánkban egy síterep szolgálja ki az alpesi síelés szerelmeseit. A Mátraszentistváni Sípark továbbra is üzemel.
KOMMENTEK
TZoli | 2024.02.22. 19:52
Helyesen a Síaréna 73 napon át nyitva volt. Az hogy mikor, mennyit, milyenképpen tudtunk csúszni, az már egy másik kérdés. Az összes pálya behavazódása álom már nagyon messze van. A remény talán még nem veszett el, de néha az elhagyott csákányos felvonók látványa nagyon a Bagoly-írtási feelinget árasztotta. A decemberi -9 fokban azon gondolkodtam, hogy mégis megérte volna a szezonbérlet? De aztán hamar leolvadt minden. A kezdők kedvence A7 talán 2 hétig volt használható állapotban. Ez azért is szomorú dolog, mert több órán keresztül a négyülésesen és az A1-en körözni elég uncsi tud lenni. Az A7 bekapcsolása meg tudja törni a monotoníítást, igazán élvezetesé tudja tenni a napot. Vagy estét, kinek hogy. Az, hogy az idei körülmények között is sikerült ezt a 73 napot összehozni, valamit visszahozni az elveszett télből, néha csodaszámba menő pályát varázsolni, köszönjük az ott dolgozók lelkes közreműködésének!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.