2024. október 15.
FinTechShow

EARLY BIRD JEGYEK    2024.04.30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

EARLY BIRD JEGYEK    2024.04.30-IG! 

2024.02.13.

A Revolut új szolgáltatása: eSIM adatcsomag a külföldre utazóknak. Újabb lépés a szuperalkalmazás felé

Szerző:

Kategóriák:

A Revolut az első pénzintézet az Egyesült Királyságban, amely eSIM-et kínál a felhasználók számára. Ezzel a szolgáltatással több mint 100 országban használhatják a Revolut ügyfelek mobiljukat internetezésre, vagy telefonálásra váratlan roamingdíjak nélkül. A neobank újabb lépést tette, hogy szuperalkalmazássá váljon.

A brit pénzügyi technológiai vállalat, a Revolut adatcsomag-előfizetéseket kínál az utazók számára az Egyesült Királyságban. Ezzel a Revolut lett ez az első pénzügyi szolgáltató az országban, amely távközlési szolgáltatást is kínál – olvasható a Revolut oldalán.

Praktikus megoldás az utazóknak

A pénzügyi szolgáltató e héttől elérhetővé teszi felhasználóinak az eSIM-eket. Az eSIM-ek olyan SIM kártyák, amelyek virtuálisan tárolhatók, nem pedig fizikai formában az eszközben.

Azok a felhasználók, akik előfizetés nélkül használják a Revolut alkalmazását, normál eSIM-csomagot kaphatnak. Ennek segítségével hozzáférhetnek a Revolut alkalmazáshoz, és szükség esetén feltölthetik telefonjukat külföldön.

Például, ha egy Revolut-felhasználó egy repülőtérre érkezik, és kifogy a mobilszolgáltatója adatkeretéből, továbbra is ingyenesen élvezheti a Revolut alkalmazás funkcióit, és a szokásos módon feltöltheti saját keretét.

Azok a Revolut ügyfelek, akik a cég havi 55 fontos (69,47 dollár) prémium Ultra csomagját választják, minden hónapban globálisan használhatnak 3 gigabyte adatforgalmat. Ez azt jelenti, hogy a prémium előfizetőknek nem kell többé aggódniuk a váratlan roamingdíjak miatt, amikor más országba utaznak.

Itt a válasz a Brexit utáni növekvő tengerentúli mobiladat költségekre

Az elmúlt években a britek számára értelemszerűen növekedtek a tengerentúli mobiladat-használat költségei. Az Egyesült Királyság kilépése után számos mobilszolgáltató (beleértve a BT-t, a Vodafone-ot és a Three-t), újra bevezette a roamingdíjakat, annak ellenére, hogy korábban a britek megszokták, hogy az EU-n belül plusz adatforgalmi díjak nélkül használhatták mobiljukat.

A Revolut az Egyesült Királyság mobilhálózat-üzemeltetőjével, az 1Global-lal (korábban Truphone néven) kötött együttműködést az eSIM bevezetése érdekében.

A szuper alkalmazás küszöbén

Tara Massoudi, a Revolut prémium termékekért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy az eSIM-ek bevezetésére vonatkozó döntés célja az volt, hogy a céget egy átfogó “szuperalkalmazássá” alakítsa, amely magában foglalja a bankszámlákat, valutaváltást, biztosítást, utazási foglalásokat és repülőtéri lounge-bérleteket.

„Célunk, hogy a pénzügyi szuperalkalmazás legyünk”

– mondta Massoudi a CNBC-nek.

Ez kritikus jelentőségű a Revolut számára. A vállalat, amely 2022-ben elérte a 33 milliárd dolláros értékelést, arra törekszik, hogy diverzifikálja bevételeit, növelje a lojális felhasználói bázisát, és bővítse az előfizetők körét.

Ehhez olyan ügyfelekre van szükség, akik inkább állandó banki szolgáltatóként tekintenek a Revolutra minden pénzügyi igényük esetén, és nem csupán egy opcionális, alacsony díjú utazási számlaként, amikor külföldre utaznak.

,,A Revolut és hasonló neobankok azzal, hogy kínálatukat kiegészítik telekommunikációs csomagokkal, egyetlen alkalmazásban egyesítik a pénzügyi szolgáltatásokat és a mobilkommunikációt. Ezáltal egyszerűsítik a felhasználói élményt és tovább növelik az alkalmazás iránti vonzalmat”

– nyilatkozta Hermann Frank, a tech startup Gigs vezérigazgatója.

[Forrás: CNBC] | Címlapfotó: Revolut News & Media | Licenc: FinTech Group

Címkék: